Gemeente Deventer

Kerstbomenactie in wijk 4

In navolging op de actie van dit jaar houdt de gemeente op 9 januari van het nieuwe jaar opnieuw een inzamelingsactie in wijk 4.

De wijkaanpak heeft op 21 maart 2000 een bijeenkomst georganiseerd onder het motto ?Wijk 4 gaat naar de beurs?. Hierbij presenteerden de convenantpartners van wijk 4 (politie, woningcorporaties, buurtcommissies, enzovoorts) hun aandeel. Het aandeel van de sector Stads- en Dorpsbeheer was het organiseren van een kerstbomenactie, die gehouden wordt op woensdag 9 januari van 13 tot 16 uur.

De reden van de actie is dat, ondanks het inzamelen van de bomen door Circulus, nog steeds bomen in de wijk blijven ?rondslingeren?.

Voor het inleveren van een kerstboom geeft de gemeente een beloning. Deze beloning houdt in dat degene die een kerstboom inlevert twee kwartjes en een lot ontvangt, waarmee prijzen zijn te verdienen. De prijzen variëren van een diskman tot toegangskaarten voor Sport- en recreatiecentrum De Scheg. De gemeente, winkeliersvereniging van Winkelcentrum Keizerslanden, De Scheg en de woningcorporaties Woonunie, Hanzewonen en Rentre stellen de prijzen beschikbaar.

Gezien het resultaat van de actie van 2001 wil de gemeente bekijken of het lukt, het aantal ingezamelde bomen in 2002 te overtreffen.

Waar kunt u uw kerstboom inleveren?

Zandweerd-Noord: bij de wijkpost van Stads- en Dorpsbeheer aan de Sportveldenlaan

Platvoet: plein bij de sportschool aan de Nijhoffgaarde

Borgele: wijkcentrum De Schalm

Oranjekwartier: wijkcentrum Masohi

Landsherenkwartier: wijkcentrum De Elegast

Ziekenhuisbuurt: speelplek naast Rollecate

Tuindorp: wijkpost Stads- en Dorpsbeheer aan het Spijkerpad, naast de speeltuin en parkeerplaats bij school De Linde aan de Splithofstraat.

Naast medewerkers van de sector Stads- en Dorpsbeheer verlenen medewerkers van Cambio, Unit 4 You en de buurtconciërges hun medewerking.

De wijkambtenaar van wijk 4, J. Dijkstra, verricht de trekking van de verloting. De uitslag hiervan wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd in Deventer Nu, dus bewaar de loten goed!

Circulus attendeert u erop dat ook in wijk 4 (en in alle andere wijken) door hen kerstbomen worden ingezameld. De data van de inzameling staan in de afvalkalender.

Voor meer informatie over het inzamelen van kerstbomen in wijk 4 kunt u contact opnemen met M. Koopman van de sector Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 693049.