Verbond van verzekeraars

SZW-campagne over nabestaandenpensioen van start

Hoe zit het financieel als uw partner overlijdt? Die vraag staat centraal in de campagne over het nabestaandenpensioen die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) begin december is gestart.

In de campagne wordt onder meer ingegaan op de voorwaarden voor het recht op een Anw-uitkering en een aanvullend nabestaandenpensioen. Daarnaast wordt uitgelegd dat het nabestaandenpensioen kan worden uitgeruild voor ouderdomspensioen wanneer iemand geen partner heeft of wanneer de partner voldoende verdient en in zijn eigen behoeften kan voorzien. De mogelijkheid tot uitruil van het nabestaandenpensioen geldt voor mensen die na 1 januari 2002 met pensioen gaan en dus niet voor mensen die nu al zijn gepensioneerd.

Het ministerie van SZW heeft inmiddels advertenties in diverse media geplaatst. Daarnaast worden er radio- en tv-spots uitgezonden over het nabestaandenpensioen. Het Verbond beschikt over de digitale versie van de brochuretekst van het ministerie van SZW. Verzekeraars die gebruik willen maken van deze tekst voor hun eigen voorlichtingsmateriaal in het kader van artikel 2b PSW, kunnen de tekst per e-mail opvragen bij het volgende adres: m.schuijt@verzekeraars.nl. Meer informatie over de campagne kunt vinden op de site van het ministerie van SZW.

Bondig, januari 2002