Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2002
Politieberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Bedrijfsinbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een 24-jarige inbreker aangehouden door de politie. Een getuige zag omstreeks vier uur dat de man de voordeur van het bedrijf openbrak en naar binnen ging. De politie werd gewaarschuwd en na enig zoekwerk kon de man aan op het toilet. De man, zonder vaste woon of verblijfplaats, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man met vals paspoort

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd omstreeks kwart over vier een 21-jarige man aangehouden omdat hij met een vals paspoort op zak liep.

De man legitimeerde zich met een paspoort bij de belastingsdienst aan de Inputweg. Medewerkers vertrouwde de echtheid van dit document niet en waarschuwde de politie. Onderzoek wees uit dat het paspoort vals was en de 21-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend vond er een ongeval plaats waarbij een 40-jarige fietser uit Amersfoort gewond raakte.

Een 24-jarige automobilist uit IJsselstein reed over de Blekersingel en sloeg op een gegeven (Hoopstraat)moment linksaf. Kennelijk zag hij hierbij de 40-jarige fietser die uit tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd.

Een aanrijding volgde en de Amersfoorter werd met een gebroken been vervoerd naar het ziekenhuis. Auto en fiets raakte door de aanrijding beschadigd.

Mislukte overval

AMERSFOORT- Op dinsdagavond vond er een overval plaats op een winkel gelegen aan de Leusderweg. Omstreeks tien voor tien kwamen twee mannen met bivakmutsen de winkel binnen en bedreigde de winkelmedewerker met een vuurwapen en vroegen om geld. De medewerker begon gelijk hard te schreeuwen en de overvallers renden zonder buit hard de winkel uit en reden weg in een kleine personenauto. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid onder nummer 0900-8844.

Snelheidscontrole
AMERSFOORT- Op de Utrechtseweg werd van tien tot elf uur een snelheidscontrole gehouden. 581 motorvoertuigen passeerden de controlepost en 142 hiervan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.