Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2002
Politieberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Fietsverlichting

SOEST- In de maand december heeft de politie intensief gecontroleerd op het gebruik van fietsverlichting op de woon/werk/school fietsroutes aan de Stadhouderslaan.

Om het effect van de controles te meten werd dinsdagochtend een controlemeting gehouden van zeven tot half negen. Van de 646 fietsers was van 544 (84%) fietsen de verlichting in orde en van 102 (16%) fietsen was de verlichting niet in orde. Van de laatste categorie had 8% van de fietser geheel geen verlichting.

De politie blijft controleren op het gebruik van fietsverlichting.

Onjuist aanbieden afval

SOEST- Op maandagmiddag kreeg een 51-jarige vrouw een bekeuring omdat zij het papierafval niet op de juiste manier aanbood.

Op het winkelcentrum Soest zuid waren twee dozen met papier naast de papierbakken gedeponeerd. Na een klein onderzoekje kon een 51-jarige vrouw uit Amersfoort hierop worden aangesproken. Ze kreeg hiervoor een boete van 46 Euro.

De politie van Eemland noord controleert regelmatig of het afval op de milieueilanden op de goede wijze wordt gedeponeerd.

Verkeerscontroles

SOEST-Van tien tot elf vond er een verkeerscontrole plaats op de van Weedestraat. 5 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze onterecht parkeerden op een laad-loshaven.

SOESTERBERG- Op dinsdagochtend en middag werd er een gordelcontrole gehouden op de Kampweg. Hier kregen 9 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.