Tiscali

TISCALI EN FUJITSU SIEMENS COMPUTERS SLUITEN PAN-EUROPESE DISTRIBUTIEOVEREENKOMST

Utrecht, Bad Homburg, 9 januari 2002 - Tiscali, het toonaangevende pan - Europese internet communicatie bedrijf en Fujitsu Siemens Computers, het leidende Europese computerbedrijf, hebben een distributieovereenkomst gesloten waarbij Fujitsu Siemens Computers alle consumenten pc's, in de 14 landen waar Tiscali actief is, zal voorprogrammeren met Tiscali's internettoegang.

De overeenkomst houdt ook verdere ontwikkeling van de samenwerking in door het creëren en distribueren van pakketten value added services zoals VoIP oplossingen, unified of instant messaging en speciale muziek- en entertainmentdiensten.

De verkoop van pc's van Fujitsu Siemens Computers die zijn voorgeprogrammeerd met Tiscali internettoegang zal in het eerste kwartaal van 2002 beginnen.

Mario Mariani, International Senior Vice President Business to Consumer van Tiscali, verklaart: "Deze distributieovereenkomst is erg belangrijk voor Tiscali omdat het ons in staat stelt het hele klantenbestand van Europa's belangrijkste computerbedrijf te bereiken. Bovendien kunnen wij onze krachten bundelen met een partner met wie wij een gezamenlijke marktvisie delen."

Klaus Nicolai, Vice President Business United Consumer PC van Fujitsu Siemens Computers, zegt: "We zien veel synergie in deze relatie omdat beide bedrijven een pan-Europees bereik en focus hebben. Fujitsu Siemens is gespecialiseerd in lokaal aangepaste, specifiek voor het afzetkanaal gebouwde, oplossingen. Tiscali levert ook in elk van de 14 landen speciaal aangepaste producten en diensten. Beide bedrijven richten zich op het bouwen van een pan-Europese gemeenschap die de levensstijlen van elk land respecteert en wij zien dit als een uniek aanbod voor onze klanten"

Over Tiscali
Tiscali S.p.A. Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773) is het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf. Tiscali levert toegang tot het internet en biedt een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten. Op 30 september 2001 telde Tiscali 7,56 miljoen actieve gebruikers en genereerde Tiscali meer dan 130 miljoen minuten internetverkeer per dag. Met 14,5 miljoen bezoekers op haar websites in september, is Tiscali de leidende web speler in Europa (bron MMXI).
Voor informatie over Tiscali raadpleeg www.tiscali.com.

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een toonaangevend Europees computerbedrijf en levert
één van de meest complete product en diensten portfolio's. De wereldwijd toonaangevende technologie en innovatieve IT producten voorzien in een brede behoefte op het gebied van personal computers en zakelijke toepassingen. Het bedrijf is actief in 25 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika, heeft uitgebreide Europese productiemogelijkheden en heeft meer dan 7000 werknemers die de consumenten van dienst zijn. Fujitsu Siemens Computers levert ongeëvenaarde expertise in zakelijke computertoepassingen met de allerbeste Intel- en Unix gebaseerde servers, mainframes opslagmogelijkheden. Het bedrijf is ook één van de toonaangevende providers van professionele pc's, notebooks en workstations voor zakelijke gebruikers en is Europa's leider op het gebied van de distributie van pc's voor consumenten en kleine bedrijven.

Fujitsu Siemens Computers is gezamenlijk eigendom van Fujitsu Limited en Siemens AG en heeft voordeel van de gecombineerde krachten en innovatie van de moederbedrijven. De wereldwijde samenwerking tussen Fujitsu en Siemens voorziet toegang tot het wereldwijde netwerk van diensten en integratiepartners evenals meer dan 80,000 specialisten die betrokken zijn bij Fujitsu Siemens Computers.

Het bedrijf heeft een duidelijke strategie gericht op kritische bedrijfscomputer- en mobiele oplossingen die de motor zijn in het e-business- en internettijdperk. 'Business Critical Computing' is gebaseerd op de kerncompetenties van Fujitsu Siemens Computers en garandeert extreem flexibele, veilige en altijd werkzame IT infrastructuur voor zowel de huidige als de toekomstige e-business omgevingen. Het bedrijf speelt ook in op de sterk groeiende vraag naar geavanceerde oplossingen die de mobiliteit van gebruikers en de mogelijkheid van internettoegang mogelijk maken ongeacht de plaats, het medium en de tijd.

Voor meer informatie (alleen pers) :

Tiscali :

Margaret van Kempen, Van Kempen PR & PA, + 31 70 346 3760, research@kempenpr.nl
Simona Vecchies, Image Building, +39 02 89011300,
s.vecchies@imagebuilding.it
Elisa Lavagna, Image Building, +39 02 89011300, e.lavagna@imagebuilding.it

Fujitsu Siemens Computers :

Judith Grindal, Tel. : + 49 (0) 6172 188 6138,
Fax : + 49 (0) 6172 188 647, judith.grindal@fujitsu-siemens.com

Manfred Weis, Tel. : + 49 (0) 821 804 2662, Fax : + 49 (0) 821 804 2572 manfred.weis@fujitsu-siemens.com