Euronext Brussels

Persberichten - 09/01/2002

Advies van de Raad van Bestuur van Glaverbel over bod van Asahi Glass

(Euronext Brussels) - Advies van de Raad van Bestuur van Glaverbel over bod van Asahi Glass

Op dinsdag 8 januari 2002 vergaderde de Raad van Bestuur van Glaverbel N.V. over het advies dat hij moet geven aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen (CBF) inzake het openbaar overnamebod op de aandelen, converteerbare obligaties en stock options van Glaverbel N.V. Dit openbaar bod maakte Asahi Glass op 19 december bekend.

De Commissie van haar kant had op 20 december beslist de termijn voor het verstrekken van het advies te verlengen tot 15 januari 2002.

Petercam, zakenbank aangeduid door de Raad, heeft een positieve « fairness opinion » geformuleerd over de prijs van 145 EUR per aandeel geboden door Asahi alsook over de prijzen voor de converteerbare obligaties (3.641,53 EUR) en de « stock options ». Bepaalde bestuurders hebben opmerkingen gemaakt over het ontwerp van prospectus en over sommige waarderingselementen. Ze zullen hierover een schriftelijk verslag overmaken aan de Raad tegen maandag 14 januari e.k. Dit verslag zal de Raad toevoegen aan zijn eigen advies aan de CBF en aan Asahi Glass tegen dinsdag 15 januari e.k.

Bron: Glaverbel
Provider: Euronext Brussels