Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ASSEN

Bij een kop staartbotsing tussen drie autos op de Weg Peeloo is dinsdagmiddag een 39 jarige automobiliste uit Surhuisterveen gewond geraakt. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De vrouw was gestopt voor de verkeerslichten op de kruising Peeloo Martin Luther Kingweg toen ze van achteren werd aangereden door een auto bestuurd door een 34 jarige vrouw uit Donderen Die was op haar beurt van achteren geraakt door een auto bestuurd door een 42 jarige man uit Surhuisterveen. Er zijn twee autos afgesleept .

WINDE

Bij een alcoholcontrole op de Peizerweg in Winde is dinsdagnacht een 46 jarige automobilist uit Peize aangehouden. De man scoorde bij de ademanalyse 1,17 promille alcohol. De man is na voorgeleiding en verhoor naar huis gestuurd met een dagvaarding voor snelrecht. De politie onderzoekt of de auto van de man verzekerd was.

HOOGEVEEN

Een 32 jarige inwoner van Hoogeveen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn bromscooter met een waarde van ruim 700 euro. De man verklaarde tegenover de politie dat hij dinsdagavond bij thuiskomst de sleutels in de achterdeur had laten zitten. Toen hij even later de bromfiets in de schuur wilde zetten waren de scooter en de sleutels weg.

ASSEN

Bij een inbraak in een woning aan de De Klenckestraat in Assen zijn dinsdag een videorecorder, een rekenmachine en een zonnebril gestolen. De bewoner ontdekte de inbraak maandagavond laat. Om binnen te komen is een keukenraam vernield.

HAVELTE

Een 74 jarige bewoonster uit de Dreeslaan in Havelte ontdekte dinsdagdagavond bij haar thuiskomst dat er bij haar was ingebroken. Het hele huis was overhoop gehaald. Men is in de woning gekomen na vernieling van een ruit aan de achterzijde van de woning. Wat er precies gestolen is, is nog niet duidelijk. De vrouw mist in ieder geval een gouden horloge.

EMMEN

Personeel van een kledingzaak aan de Picassopassage in Emmen heeft dinsdagmiddag twee vrouwen betrapt op winkeldiefstal. Een van de twee, een 38 jarige vrouw uit Emmen is aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw had drie kledingstukken met een totale waarde van bijna 200 euro onder haar jas verborgen. Ze is na voorgeleiding en verhoor naar huiis gestuurd met een dagvaarding voor snelrecht.

RODEN
Personeel van een warenhuis aan de Heerestraat in Roden heeft dinsdagmiddag een 33 jarige man uit Zuidlaren op heterdaad betrapt op de diefstal van een handsfree carkit voor een mobiele telefoon. Bij controle van de persoonsgegeven bleek dat de man diverse keren in de politieadministratie voorkwam wegen winkeldiefstallen. Boven dien stond de man nog te boek voor 15 dagen gevangenisstraf. De man is na voorgeleiding en verhoor ingesloten.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe