Politiebericht Flevoland: district Noord 9-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanrijding
DRONTEN Een 12-jarige fietser uit Dronten raakte gisterenmiddag op de Fazantendreef gewond (letsel onbekend) na een aanrijding met de auto van een 43-jarige inwoner van Biddinghuizen. De 43-jarige zag de fietser vermoedelijk over het hoofd toen hij vanaf de Fazantendreef de Oost in wilde. Oplettende omstanders vingen de gewonde fietser op. De jongen is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De gemeente die snel ter plaatse was, zorgde onder andere dat de fiets weggebracht werd.

Zware mishandeling
EMMELOORD De politie hield gisterenmiddag op de Moerasandijviestraat twee 16-jarige inwoners uit Emmeloord aan op verdenking van mishandeling. Op de Beursstraat bij een bancaire instelling vond eerder die middag een ruzie plaats tussen de twee verdachten en een aantal andere jongeren (reden van de ruzie is onduidelijk). Daarbij is een 17-jarige jongen uit Vollenhove zwaar mishandeld. Hij is met onder andere gezichtsletsel per GGD-ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Straatroof
LELYSTAD Bij de politie is gisteren aangifte gedaan van een straatroof op maandag. Een 15-jarig meisje gaf aan maandagavond rond een uur of zes vanuit de Waterwijk richting het Karveel over het fietspad te fietsen (Grietenij). Ter hoogte van de Rietlanden is zij door twee nog onbekende mannen van haar fiets getrapt en vervolgens geschopt. De twee mannen zijn met haar portemonnee weggevlucht. Getuigen van dit voorval die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, kunnen op het politiebureau Zijpestein aan het Zuiderwagenplein 1 terecht of zij kunnen bellen met de politie Lelystad 0900-8844.

Diefstal
LELYSTAD Gisterenavond is een 33-jarige Lelystedeling die zich op het politiebureau meldde, daar aangehouden op verdenking van diefstal. Eerder die avond kreeg de politie een melding van een supermarkt op de Weverstraat van diefstal van een onbekend geldbedrag. De verdachte greep het geld uit de kassa en ging er met de buit vandoor. De politie stelde meteen een onderzoek in. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten (in verzekering gesteld). Proces-verbaal wordt opgemaakt.