Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2002
Politieberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Autodief aangehouden

ZEIST- Op dinsdagavond werd een 16-jarige autodief aangehouden. Politieagenten zagen een auto rijden over de Leeuwenriklaan en wilde deze controleren. De auto reed vervolgens hard door en de agenten troffen de auto zonder bestuurder aan. Uit een kort onderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. In de omgeving van de auto werd de 16-jarige jongen uit Zeist, die voldeed aan het signalement van de bestuurder, aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Niet eens met flits

DE BILT- Op dinsdagochtend werd een 49-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden nadat hij een agent een klap had gegeven.

Agenten hielden een snelheidscontrole op de Biltse Rading en op een gegeven moment reed de 49-jarige man langs de controlepost. Terwijl hij langs de controlepost reed trapte hij verschillende keren hard op de rem. Door zijn verkeersgedrag ontstond er op dat moment gevaar voor de overige weggebruikers.

Na ongeveer 500 meter reed de Utrechter hard achterruit en diverse automobilisten konden de man nog maar net ontwijken. Toen de man weer bij de agenten was aangekomen sloeg hij een van hen in het gezicht. De man werd direct aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

BILTHOVEN- Op dinsdagmiddag werd een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden nadat hij goederen uit een winkel had gestolen.

De man wilde een winkel aan De Kwinkelier verlaten zonder enkele goederen bij de kassa af te rekenen. Het alarm ging af en de man werd tegengehouden. De politie bracht de man naar het bureau voor verhoor.

Hier bleek hij dat hij een beurs in zijn bezit was die niet was betaald. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.