Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2002
Politieberichten district Heuvelrug, 10.10 uur

Aanrijding letsel

VEENENDAAL Op de kruising Weverij met de Kalanderij vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een bromfietsbestuurder gewond raakte.

Omstreeks half twee reed een 16-jarige jongen uit Amerongen op zijn bromfiets vanaf de Zandstraat over de Weverij. In de Bocht voor de Kalanderij viel de jongen onderuit met zijn bromfiets en gleed door tegen een wachtende bestelbus die bestuurd werd door een 39-jarige man uit Veenendaal.

De jongen verklaarde geschrokken te zijn van de bestelbus omdat hij dacht dat deze wilde doorrijden. Het slachtoffer hield aan de aanrijding een pijnlijke pols over.

Fietsverlichtingscontrole

LEERSUM Dinsdagmorgen heeft de politie op de Rijksstraatweg een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd.

In een uur tijd werden een groot aantal fietsers gecontroleerd. Opvallend was dat bij veel fietsers de verlichting niet in orde was. In totaal schreef de politie tien bekeuring uit voor het ontbreken van de fietsverlichting.

Snelheidscontroles

LEERSUM /VEENENDAAL Dinsdagmorgen werden zowel in Leersum als in Veenendaal snelheidscontroles uitgevoerd.

Op de Maarsbergseweg werden tussen half negen en tien over negen 321 bestuurders gecontroleerd. In totaal reden tien automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 147 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.

Op de Groeneveldselaan in Veenendaal werd tussen kwart voor twaalf en half één gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 227 bestuurders de controlepost. Voor twee bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u.