Computergebruikers nemen harde actie tegen KPN

Houten, 9 januari 2002 - Naar aanleiding van de plotseling opgelegde prijsverhoging die KPN gisteren in de kostprijs van haar Mxstream abonnement doorvoerde, neemt HCC, de vereniging van computergebruikers, namens haar achterban, harde actie. Circa 15.000 leden van HCC maken gebruik van een ADSL verbinding. Zij dreigen de dupe te worden van de door KPN opgelegde prijsverhoging.
"Onaanvaardbaar", noemt HCC-directeur Ronald van Rooden de manier van handelen en de opgelegde verhoging van 23% door KPN. "Wij nemen juridische stappen om deze beslissing aan te vechten."

"We willen onze leden en andere gebruikers van ADSL wijzen op een clausule die het mogelijk maakt om onder het contract uit te komen. Zeker nieuwe abonnees die vanwege hoge kortingen eind vorig jaar gekozen hebben voor Mxstream breedband internet voelen zich bekocht."

Om de computergebruiker praktisch te ondersteunen publiceert HCC op http://www.hcc.nl/ een standaard brief, die gebruikt kan worden om het ADSL abonnement op te zeggen bij de internetprovider.

HCC is de grootste vereniging van computergebruikers ter wereld met ruim 165.000 leden. Het door HCC aangeboden dienstenpakket bevat naast het magazine Computer!Totaal, de HCC Dagen en HCC Radio ook onder meer internettoegang via HCCnet.



Ingezonden persbericht