Delft Instruments N.V.


P E R S B E R I C H T

Delft instruments heeft Contrec Pty Ltd in Australië definitief overgenomen

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat de eerder aangekondigde overname van alle aandelen Contrec Pty Ltd op 9 januari 2002 definitief heeft plaatsgevonden.

Contrec is gevestigd in Melbourne, Australië (www.contrec.com.au) en ontwikkelt en fabriceert instrumenten, systemen en software voor de proces-, olie- en gasindustrie. Contrec is expert op het gebied van "Fuel Management Systems", die worden toegepast in bulktankopslagplaatsen van de petrochemische industrie, in welke markt ook Delft Instruments dochter Enraf B.V. (www.enraf.com) wereldwijd actief is. In het verslagjaar 2000/2001 realiseerde Contrec met 55 medewerkers een omzet van ruim EUR 5 miljoen.

Deze acquisitie past in de strategie van Delft Instruments om middels interne en externe groei haar positie in de industriële sector, met name in de olie- en gasindustrie, te versterken.

De overname van de aandelen is contant en uit eigen middelen door Delft Instruments voldaan.

Contrec zal met ingang van het verslagjaar 2002 worden geconsolideerd en zal onmiddellijk bijdragen aan de winst per aandeel.

Delft Instruments N.V., genoteerd op Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van ruim EUR 180 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische en industriële toepassingen, aangevuld met handelsproducten.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 9 januari 2002

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http://www.delftinstruments.com