Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-01-2002 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.15 u) Woensdag, 9 januari 2002

District Heerlen

Heerlen; zakkenrollerij
Een 32-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte afgelopen dinsdagmiddag in een winkel aan de Homeruspassage in Heerlen dat onbekenden geld (vijftig gulden) uit haar jaszak hadden gestolen. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan. Het slachtoffer vermoedt dat een van de twee onbekende vrouwen die op een gegeven moment in de winkel achter haar stonden het geld uit de jaszak heeft gestolen toen zij tegen haar botste.
Een 37-jarige man uit Heerlen heeft gisteren aangifte gedaan van een beroving/zakkenrollerij. Het slachtoffer stond afgelopen maandag op dinsdagnacht op de Saroleastraat toen plotseling iemand zijn beurs uit de broekzak haalde. Het slachtoffer zag toen twee onbekende mannen met de buit er vandoor rennen in de richting van de van der Maessenstraat. In de beurs bevonden zich papieren, een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer zestig Euro.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Limburgiastraat in Heerlen. De inbrekers zijn die dinsdagavond via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben deze geheel doorzocht. Gestolen werden een stereo-installatie, een kleuren-tv, een computer, een draagbare radio/cd-speler en een klein tv-toestel. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Heerlen; diefstal
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 31-jarige Heerlenaar bekeurd met een boete van 273,- Euro. De politie trof de man afgelopen dinsdagnamiddag aan op het Burg. Van Grunsvenplein in Heerlen met allerlei kledingstukken die waren gestolen bij een kledingwinkel aan de Honigmanstraat. De kleding werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. Voor het geval de verdachte de boete niet kan/wil betalen, kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen. Tegen een 31-jarige man uit Brunssum maat de politie politie proces-verbaal op terzake winkeldiefstal. Personeel van een winkel in het Corio-winkelcentrum betrapte de Brunssummer dinsdagmiddag bij diefstal van zes paar (thermo-)sokken. De gewaarschuwde politie nam die in beslag en gaf ze terug aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. Een 16-jarige jongen uit Landgraaf zag vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 10.30 uur op de Heldenvierlaan in Heerlen een onbekende man plotseling met zijn fiets er vandoor gaan. De gedupeerde jongen sprak een passerende politiepatrouille aan die de fietsendief meteen achterna ging. Op de Oude Kerkstraat in Heerlen hield de politie de fietsendief, een 29-jarige man uit Heerlen aan. De fiets werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en heeft de fietsdiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; insluiper
Een bewoonster van een woning aan de Honingboomstraat in Brunssum heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar tas met daarin papieren, een bankpasje en een geldbedrag van tweehonderd Euro. Vermoedelijk dat een insluiper die dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur in een onbewaakt ogenblik via een niet-afgesloten deur de woning wist binnen te komen, de tas heeft gestolen en met de buit de woning heeft verlaten.