Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-01-2002 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.15 u) Woensdag, 9 januari 2002

District Kerkrade

Kerkrade; er vandoor
Bij controle vanmorgen op de Onze Lieve Vrouwestraat in Kerkrade van een 28-jarige automobilist uit die plaats, kreeg de politie vermoedens dat de Kerkradenaar zonder geldig rijbewijs zijn auto had bestuurd. Omdat de verdachte niet wilde meewerken aan het (verificatie-)onderzoek teneinde een en ander preciez na te gaan/vast te stellen, hield de politie hem aan. Echter daarop zette de verdachte het op een lopen teneinde zich aan de aanhouding te onttrekken. Onderwijl kwam de verdachte een paar maal, vermoedelijk tengevolge van plaatselijke gladheid ten val. Daarbij maakte hij op een gegeven moment slaande bewegingen in de richting van een van de agenten die hem achterna waren gerend en hem trachtten in te rekenen. Uiteindelijk lukte het de politie de verdachte in de kraag te vatten en over te brengen naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake het besturen van een motorvoertuig zonder een geldig rijbewijs en terzake wederspannigheid.

Vaals; dure beurs
De politie heeft vanmorgen, woensdagmorgen een 54-jarige vrouw uit Vaals bekeurd met een boete van honderdvijftien Euro. Personeel van een winkelbedrijf aan de Maastrichterlaan in Vaals betrapte de vrouw bij diefstal van een beurs, ter waarde van ruim dertien Euro. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend.