Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP 14.50 uur) Woensdag 9 januari 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Dinsdag 8 januari 2002 heeft de politie tegen een 47 jarige automobilist uit Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De automobilist was dinsdagavond omstreeks 18.50 uur op de Ruttensingel te Maastricht betrokken bij een aanrijding waarbij slechts lichte schade ontstond. Toen betrokken partijen het verkeersongeval onderling wilden afhandelen bemerkte een van de partijen dat de andere partij behoorlijk naar het gebruik van alcohol rook. Hierna werd de politie gewaarschuwd. Ook de politie bemerkte dat de bestuurder behoorlijk gedronken had, waarna deze meegenomen werd naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 2.4 promille. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, man met wapens aangehouden:
Een 20 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 8 januari 2002 door de politie aangehouden nadat hij een fietser met een mes bedreigde en kort daarna in een frituur een vuurwapen trok. Een 52 jarige inwoner van Maastricht werd dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur op een fietspad in het stadsdeel de Heeg te Maastricht om geheel onduidelijke redenen achterna gezeten door een man die bewapend met een mes in zijn handen achter hem aan rende. De bedreigde fietser wist zich er tussen uit te maken en deed kort daarna bij de politie aangifte. De man met het mes werd bij een buurtonderzoek niet door de politie aangetroffen. Omstreeks 17.30 uur kwam dezelfde man een frituur in het stadsdeel De Heeg binnenlopen waar hij zich beklaagde dat hij te weinig geld teruggekregen zou hebben na een eerder frituurbezoek die middag. Bij zij tweede bezoek aan de frituur trok hij een vuurwapen en laadde dit door. Zonder veder iets te doen verliet hij daarna de frituur.
Uit het verder politieonderzoek werd de identiteit van de man bekend en werd hij ook in zijn woning aangehouden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcoholische dranken te zijn. Voor verder onderzoek werd hij ingesloten aan het politiebureau. In zijn woning trof de politie een aantal steekwapens aan, een kruisboog, een wapenstok en het gebruikte vuurwapen. De wapens zij alle in beslag genomen. Tegen de inmiddels in verzekering gestelde inwoner van Maastricht zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt. Zowel van de bedreiging van de fietser als het trekken van het vuurwapen in de frituur kon de aangehouden verdachte zich niets meer herinneren.

Valkenburg, snelheidscontrole:
Op dinsdag 8 januari 2002 heeft tussen 10.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op Neerhem te Valkenburg. In het genoemde tijdsbestek werd de snelheid gemeten van 145 langs de radarauto rijdende motorvoertuigen. 12 bestuurders bleken harder te rijden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht; aanrijding
Vanmorgen, woensdagmorgen omstreeks 08.30 uur vond op de P. Debyelaan in Maastricht een aanrijding plaats. Een 47-jarige bestuurder van een bromfiets uit Maastricht kwam bij het oversteken van de weg in botsing met een auto(lijn)bus, bestuurd door een 47-jarige vrouw, eveneens uit Maastricht. Bij de aanrijding kwam de bromfietsbestuurder ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken arm naar het nabijgelegen ziekenhuis overgebracht voor medische verzorging. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.