Aberdeen Group onderscheidt klanten Ariba voor Best Practices in eProcurement

Hoofddorp, 9 januari 2002 Onderzoeksbureau Aberdeen heeft twee klanten van Ariba, leverancier van Enterprise Spend Management-oplossingen, geselecteerd voor de Aberdeen Group Best Practices in eProcurement Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven in Noord-Amerika en EMEA, die uitzonderlijke resultaten hebben behaald met hun eProcurement-projecten. De onderscheiden klanten, FedEx en Unilever, maken gebruik van de Ariba Buyer eProcurement-oplossingen.

Het rapport toont aan dat FedEx de investeringen in de technologie van Ariba snel heeft terugverdiend. Bovendien nemen de besparingen nog verder toe, waardoor FedEx een goed voorbeeld is van wat eProcurement voor een bedrijf kan betekenen , aldus Tim Minahan, Vice-President en Managing Director Supply Chain Research van de Aberdeen Group en medeauteur van het rapport.

Unliver maakt wereldwijd gebruik van Ariba Buyer om de inkoopprocessen op de diverse locaties te stroomlijnen. In gebieden waar de implementatie reeds heeft plaatsgevonden, zijn de oude losstaande inkoopprocessen vervangen door een consistente bedrijfsaanpak. Hierdoor kan Unilever profiteren van alle voordelen van strategic sourcing, die door de eProcurement-technologie mogelijk worden gemaakt , aldus Minahan. Unilever heeft de papierstroom reeds sterk kunnen terugbrengen. In plaats van duizenden facturen vooral in de onderzoeklabs gaat het nu nog maar om een paar honderd.

De rapporten van de Aberdeen Group zijn te bekijken op of te downloaden via de website www.aberdeen.com. Profielen van FedEx en Unilever zijn te bekijken op of te downloaden via www.ariba.com/onsite.

Over Ariba

Ariba, Inc. is de marktleider op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management-oplossingen (ESM). Deze oplossingen zijn specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de behoefte van Chief Financial Officers en Chief Procurement Officers. Ariba s Enterprise Spend Management-oplossingen leveren bedrijven de mogelijkheid om dankzij één enkele toepassing hun gehele uitgavencyclus van analyse en sourcing tot en met procurement optimaal te beheren en verder te verbeteren. Bovendien vindt er tegelijkertijd een structurele inkoopprestatiemeting en -beoordeling plaats.



Ingezonden persbericht