Politiebericht Eindhoven e.o. 9-01-2002

1e Persbericht woensdag 9 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal boodschappentas
Dinsdagmiddag rond 17.20 uur is van een 71-jarige vrouw uit Eindhoven haar boodschap-pentas gestolen. Zij liep over de Gen. Van der Duynlaan richting Winkelcentrum Woensel. Plotseling voelde ze een duw in haar rug en viel. De vrouw liep daarbij enkele snijwondjes op aan haar hand. Ze zag dat een onbekende jongen zich bukte en de boodschappentas uit haar hand rukte. Direct daarop liep hij hard weg richting Montgomerylaan. In de tas zat een portemonnee met daarin Euros en een leesbril.

Eindhoven: Verdachte vernieling ruit aangehouden Dinsdagavond rond 22.15 uur is een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij een winkelruit op de Stadspoort vernield. De gewaarschuwde politie trof hem daar aan. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte inbraak auto aangehouden
Woensdagmorgen rond 7.10 uur trof de gewaarschuwde politie op de Winterswijkstraat een 20-jarige man uit Eindhoven bij een opengebroken geparkeerde auto aan. De rechterportier-ruit was vernield. Bij verdachte is een schroevendraaier aangetroffen en inbeslaggenomen. De aangehouden verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Dinsdagmiddag om 15.15 uur is in een winkel aan de Heistraat een 61-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij nam daar 2 potjes crème en een busje haarlak weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Zij kreeg een winkelontzegging voor 12 maanden. De vrouw is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Inbraak in een woning
Dinsdagmiddag tussen 12.45 en 17.15 uur is ingebroken in een woning op de Zwanenburg. Aan de achterzijde is een ruit vernield. Uit de woning is een verrekijker en geld gestolen.

Woensdagmorgen rond 3.20 uur is ingebroken in een woning aan t Kasteeltje. De bewoon-ster werd wakker omdat de hond aansloeg. Zij keek naar buiten en zag een onbekende man hard wegrennen. Bij controle bleek dat het slot van de achterdeur was geforceerd. Er wordt niets vermist.

Oirschot: Diefstal auto
Tussen dinsdag 18.00 en woensdagmorgen 6.45 uur is vanaf de Gaanderij een rode perso-nenauto, Opel Kadett, kenteken XK-79-GX, gestolen.

Westerhoven: Verdachte winkeldiefstal aangehouden Dinsdagmiddag om 14.35 uur is in een winkel op de Kempervennendreef een 32-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij nam daar speelgoed ter waarde van 41,15 Euro weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een geldboete van 115 Euro opgelegd.

Budel Schoot: Inbraak in een woning
Dinsdag tussen 14.00 en 21.10 uur is ingebroken in een woning aan de Dwarsstraat. Aan de achterzijde is een bovenlicht vernield. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen.

Nuenen: Alcohol
Dinsdagavond rond 21.50 uur is op de Smits van Oyenlaan een 37-jarige automobilist uit Gemert gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,35 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Heeze: Verkeerscontrole
Dinsdagavond is op de Geldropseweg een verkeerscontrole gehouden. 96 automobilisten zijn gecontroleerd. 3 daarvan kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de auto-gordel en 2 kregen een bon voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Geldrop: Inbraak in een woning
Tussen dinsdagmiddag 16.00 en woensdagmorgen 0.10 uur is ingebroken in een woning aan de Wegedoorn. Aan de achterzijde is een bovenlicht vernield. Uit de woning zijn siera-den gestolen.

Bergeyk: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Kapelweg. Aan de voorzijde is een raam geforceerd. Uit het pand verdween een computer met beeldscherm.

Veldhoven: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 8.00 uur raakte bij een aanrijding op de rotonde Heemweg Geer een 12-jarige fietser uit Veldhoven gewond. Hij fietste daar, komende uit de richting van het centrum. Een 37-jarige automobilist uit Veldhoven reed daar de rotonde op, komende uit de richting van de Geer, en verleende geen vrije doorgang aan de fietser. De jongen liep daarbij diverse schaafwonden en verwondingen aan het hoofd op. Hij is overgebracht naar het zie-kenhuis.