Ingezonden persbericht


ZEEMAIL 9 Januari 2002

7. Zendmast Delta Radio

Stichting De Noordzee is al jaren fel gekant tegen de komst van een 400 meter hoge zendmast van Delta Radio. Of de mast in zee er ooit komt wordt steeds minder waarschijnlijk na de rechtzaken die dienden in december. Op 11 december behandelde de arrondissementsrechtbank van Amsterdam het beroep van Stichting De Noordzee tegen het afgeven van de instandhoudingsvergunning. Na een urenlange zitting werd de uiterst ingewikkelde en juridisch interessante- zaak verdaagd naar 2002. Een week later spande Delta Radio bij de rechtbank van Rotterdam drie kort gedingen aan tegen de Staat vanwege de weigering om deze vergunning en de zendvergunning per 1 januari 2002 te verlengen. In twee van die gedingen was Stichting De Noordzee ook partij.

In de kerstvakantie deed de Rotterdamse rechter uitspraak. Delta Radio verloor alle kort gedingen. In een bodemprocedure moet Delta Radio de vergunningen nu trachten te behouden. Bovendien is er gerede kans dat het Ministerie van VenW de zendvergunning voor de 171 kHz frequentie zal gaan intrekken. Stichting De Noordzee blijft alert op nieuwe wendingen in de zaak.

Voor informatie over deze zaak en de juridisch achtergronden krijgt u bij Michel Langendijk (m.langendijk@noordzee.nl). Zie ook www.noordzee.nl/ruimtelijkeordening/frzendmast.html

Stichting De Noordzee / North Sea Foundation
http://www.noordzee.nl
Drieharingstraat 25
3511 BH Utrecht
tel: 030 - 2340016 fax: 030 - 2302830
en 06 - 55942646