Ingezonden persbericht


Adobe LiveMotion 2.0 tilt webanimatie en interactiviteit naar een hoger plan

Nieuwe versie biedt ontwerpers en ontwikkelaars krachtige mogelijkheden voor scripting en een ongeëvenaarde creatieve vrijheid

Amsterdam, 9 januari 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van network publishing, kondigde vandaag Adobe® LiveMotion(tm) 2.0 aan, de nieuwe versie van de professionele tool voor webafbeeldingen en Flash(tm) animatie van het bedrijf. LiveMotion 2.0 biedt webontwerpers en ontwikkelaars een snelle en efficiënte manier voor het creëren van interactieve content en animatie voor het web.

LiveMotion 2.0 completeert de Adobe design workflow door de ongeëvenaarde integratie met Adobe's familie van professionele tools op het gebied van webdesign en dynamische media, inclusief Adobe Photoshop®, GoLive® en After Effects®. De krachtige en intuïtieve ontwerpfuncties van het product - inclusief een uitgebreid model voor tijdlijnen - biedt webprofessionals de mogelijkheid hun creativiteit vleugels te geven en de productietijd sterk te verkorten.

Bovendien past LiveMotion 2.0 naadloos in bestaande Flash (SWF) workflows door de volledige ActionScript ondersteuning, waardoor ontwerpers en ontwikkelaars dynamische, interactieve en bewegende content kunnen creëren voor verschillende formats, zoals SWF en QuickTime.

"Het visueel uitdagend maken van onze sites heeft voor ons de hoogste prioriteit. Om dit te kunnen bereiken hebben wij mogelijkheden voor scripting op professioneel niveau nodig, zodat wij efficiënter kunnen werken zonder onze workflow te compliceren en zonder belemmeringen bij het realiseren van onze ontwerpvisie", aldus Uri Ar, creative director van Media Farm. "De ActionScript ondersteuning en geautomatiseerde scripting binnen LiveMotion helpen ons onze workflow te versnellen, waardoor wij professionele animaties en interactiviteit kunnen creëren in een fractie van de tijd die wij hiervoor nodig zouden hebben met andere tools." Media Farm heeft interactieve mediaproducten ontwikkeld voor klanten als het American Museum of Natural History, SEI Investments, Cityfeet, Harper Collins, Edison Schools, NYU en Mixed Greens.

Naast de ondersteuning door ActionScript, kan de complete authoring omgeving binnen LiveMotion worden geautomatiseerd en uitgebreid door middel van JavaScript. De nieuwe functie Live Tabs geeft ontwikkelaars en webprofessionals met minimale ervaring op het gebied van coderen de mogelijkheid om LiveMotion uit te breiden met aangepaste tools voor het toepassen van complexe scripting, het opbouwen van animaties en het stroomlijnen van repetitieve taken.
De scripting tools binnen LiveMotion geven ontwikkelaars ongeëvenaarde controle over de codes, door de integratie van een complete Script Editor met syntax-kleuring, codebeheer en zoeken en vervangen. Het programma omvat eveneens een geïntegreerde previewfunctie en een script-debugger op bronniveau die onderbrekingspunten ondersteunt. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de code regel voor regel doornemen en fouten isoleren en oplossen.

De nauwe integratie van LiveMotion met Adobe's industriestandaard tools voor het creëren van content biedt de mogelijkheid om gelaagd grafisch werk dat in Photoshop en Illustrator is gemaakt in één stap te converteren naar objecten die kunnen worden gebruikt voor animaties, terwijl het oorspronkelijke grafische werk bewaard blijft en kan worden bewerkt in de toepassing waarin het werd gemaakt. In combinatie met GoLive 6.0 (dat ook vandaag werd aangekondigd) kunnen webontwerpers Flash (SWF) en QuickTime content die werd gemaakt in LiveMotion integreren in GoLive HTML pagina's voor dynamische, rijke websites. Met LiveMotion 2.0 kunnen de gebruikers eveneens content importeren uit After Effects 5.5 en die interactief maken en optimaliseren voor weboutput.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Adobe LiveMotion 2.0 voor Mac OS (9.1, 9.2 en 10.1) en Windows® (XP, 2000, 98 en ME) zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2002 verkrijgbaar zijn. De verwachte verkoopprijs van LiveMotion 2.0 is Euro 499,- voor de Engelstalige versie en Euro 429,- voor de Nederlandstalige versie. Gedurende een beperkte tijd geldt een introductieprijs van Euro 229,- voor zowel de Engelstalige als de Nederlandstalige versie. LiveMotion 2.0 (Engelstalig) zal ook verkrijgbaar zijn in een pakket met GoLive 6.0 (Engelstalig) voor een pakketprijs van Euro 559,-. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Adobe kondigt eveneens de Adobe Web Collection 4.0 aan, waarin nieuwe versies van Adobe GoLive en Adobe LiveMotion zijn opgenomen, evenals Adobe Photoshop 6.0 en Adobe Illustrator 10. De Web Collection 4.0 is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2002 verkrijgbaar.

Gratis upgrade
Klanten die een pakket LiveMotion 1.0 hebben aangeschaft in de volgende periodes hebben recht op een gratis upgrade naar LiveMotion 2.0: Engels: tussen 8 januari 2002 en 8 april 2002
Nederlands: tussen 11 februari en 11 juli 2002

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com, www.adobe.nl, www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt bekroonde softwareoplossingen voor network publishing, inclusief web, e-paper, print, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, beheren en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose, Calif., en het bedrijf is het op één na grootste PC softwarebedrijf in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $ 1,2 miljard.

###

© 2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, After Effects, GoLive Illustrator, LiveMotion en Photoshop zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Apple en Mac OS zijn handelsmerken van Apple Computer, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Macromedia en Flash zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Macromedia, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wilmer Heck
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164 - 166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl
URL: www.text100.com