Politiebericht Venlo 9-01-2002
Mediaberichten 9 januari (16.15 uur)

TV-uitzending De Gouden Tip leidt tot mogelijke identificatie verdachte

VENLO Het TV-opsporingsprogramma De Gouden Tip leidt mogelijk opnieuw tot de identitficatie van een verdachte. In de uitzending van dinsdag en de herhalingen op woensdag, werden bewakingsbeelden getoond van een onbekende man die uit een winkel aan de Klaasstraat in Venlo een computer uit de schappen griste en de winkel verliet. Bij het telefoonteam kwamen twaalf tips binnen die mogelijk kunnen leiden tot de identificatie van de verdachte. De zaak wordt verder onderzocht.

In de zaak van de diefstal van vijf computers bij een bedrijf in Blerick kwam een tip binnen: deze wordt momenteel nog door de recherche nagetrokken. In de overige zaken, een doorrijding na aanrijding in Tegelen en een straatroof door twee meisjes in Roermond, kwam eveneens bruikbare informatie binnen. Deze wordt momenteel nog door de recherche uitgezocht.

LIMBURG-NOORD - 54 bekeuringen bij verlichtingscontroles

LIMBURG-NOORD - De politie heeft bij verlichtingscontroles in Horst en Weert 54 bekeuringen uitgedeeld.

HORST - Bij een verlichtingscontrole op de Gebr. van Doornelaan zijn woensdagmorgen tussen 7.45 uur en 8.15 uur 18 fietsers bekeurd voor fietsen zonder licht. Dinsdagmorgen zijn op dezelfde locatie, eveneens tussen 7.45 en 8.15 uur, vijf fietsers bekeurd voor fietsen zonder licht.

WEERT - Bij een verlichtingscontrole op de Ringbaan-Noord zijn dinsdagmorgen tussen 7.00 uur en 8.45 uur 24 fietsers bekeurd voor fietsen door rood licht. Zeven fietsers zijn bekeurd voor fietsen zonder licht.

ROERMOND - Controle `Roer je Mond`

ROERMOND - De politie heeft woensdagmorgen op de Oranjelaan, in het kader van het project `Roer je Mond`, 26 fietsers bekeurd voor het fietsen door rood licht. Van deze 26 fietsers weigerde een 31-jarige vrouw uit Roermond haar naam op te geven aan de politie-agenten. Vervolgens is ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De zaak wordt waarschijnlijk met toepassing van snelrecht afgehandeld.

ROERMOND - 20 bekeuringen bij verkeerscontroles

ROERMOND - De politie heeft dinsdag bij verkeerscontroles op de Keulsebaan, de Donderbergweg en de Bredeweg in totaal 20 automobilisten bekeurd. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (12) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (4). Verder zijn automobilisten op de bon geslingerd voor het voeren van een onjuiste kentekenplaat (2), het niet hebben van geldige Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (1) en voor het niet hebben van een geldige APK-keuring (1). Verder moeten zes automobilisten op het politiebureau hun rijbewijs laten zien omdat ze dat tijdens de controle niet bij zich hadden.