Politiebericht Den Bosch 9-01-2002
Politiebericht district Den Bosch

DISTRICT `S-HERTOGENBOSCH POLITIETEAM HEUSDEN ROLT JEUGDBENDE OP

Politieteam Heusden heeft na een onderzoek van enkele maanden een zogenaamde jeugdbende opgerold. Een groep van vijftien verdachten variërend in leeftijd van 11 tot 17 jaar pleegde door heel Drunen vernielingen en spoot graffiti op een groot aantal objecten.

Onderzoek:

Eind augustus 2001 werden er veel vernielingen aangericht in een sportzaal aan de Von Sup-péstraat in Drunen. Naast het plegen van vernielingen aan het gebouw, zijn in de zaal diverse speeltoestellen vernield. Op de buitenzijde van de zaal werd graffiti met de tekst OGB aan-gebracht. De letters staan voor Original Gangster Blood. Bij het onderzoek naar de vernie-lingen zijn de namen van de verdachten bekend geworden.

Samenstelling bende:

Gedurende het onderzoek werden in het totaal vijftien verdachten, bestaande uit twaalf jon-gens en drie meisjes in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar gehoord. Allen verdachten kwamen uit Drunen. Twee 16-jarige jongens zijn tijdens het onderzoek komen bovendrijven als aanvoer-ders. In het totaal hebben de verdachten 23 gevallen van graffiti en de vernielingen in- en aan de sportzaal bekend.

Inspiratie:

De jongeren hebben zich bij het oprichten van hun jeugdbendelaten inspireren door film-beelden van soortgelijke bendes op de televisie.

Straffen:

Alle verdachten worden alternatief bestraft via BURO HALT of moeten een alternatief pro-ject doorlopen. Hoe groot de exacte schade is, is niet bekend.

Het merendeel van de jongeren is tot het besef gekomen dat zij de afgelopen maanden duidelijk verkeerd bezig zijn geweest.

AUTOGORDELCONTROLE, Nieuwkuijk

Dinsdagmiddag is een autogordelcontrole gehouden op de Nieuwkuijkseweg in Nieuwkuijk. Er werden 75 auto`s gecontroleerd. Hierbij zijn 13 bestuurders bekeurd omdat ze de autogor-del niet om hadden.

MAN MET PASPOP AAN DE HAAL, `s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag is een 34-jarige man uit Ossendrecht aangehouden. De man had vanuit een winkel aan Achter de Tolbrug in `s-Hertogenbosch een paspop met kleding gestolen. De man probeerde hard lopend aan enkele juist passerende politiemensen te ontkomen. Na een korte achtervolging lukte het om de man Fonteinstraat aan te houden. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de man ook maandag heeft geprobeerd een paspop en kleding te stelen, toen bij een winkel aan de Fonteinstaat. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is een 23-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man had in een buurthuis aan de Anthony Fokkerstraat in `s-Hertogenbosch een 21-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. De laatste liep hierdoor verschillende verwondingen op in het gezicht. De reden van de mishandeling is nog niet bekend. De 23-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Rosmalen

Woensdagmorgen is een 36-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man werd in een winkel aan Vreeburg in rosmalen betrapt toen hij 20 flessen shampoo wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bij controle bleek dat de man ook nog een straf van 59 dagen moest uitzitten. Hij is in verband hiermee dan ook ingesloten.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL, Drunen

Woensdagmiddag is een 76-jarige fietser uit Drunen gewond geraakt bij een ongeval. De man verleende, rijdende over de Dr. Akkermansstraat in Drunen op de kruising met de Bur-gemeester van der Heijdenstraat geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 18-jarige man uit Waalwijk. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Waalwijk.