Gemeente Appingedam

9-1-2002 Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie Appingedam
werd goed door bevolking bezocht

APPINGEDAM - De Nieuwjaarsreceptie van Appingedam werd afgelopen maandagavond goed bezocht. Niet alleen de bevolking was goed vertegenwoordigd, maar ook het bedrijfsleven, politie, brandweer en Partnerstad Aurich.
In zijn toespraak liet burgemeester Emme Groot zien dat Appingedam een druk jaar achter de rug had. De bouw van de Jan Ligthartschool startte, de bibliotheek werd gerestyled geopend, vierde De Kunsthof haar 50-jarig bestaan, wordt er gebouwd aan de Snelgersmaborg en op het Hipposterrein, aan het voormalig Waterschapshuis en De Wieke, is de jachthaven in bezit van Appingedam gekomen en nadert de reconstructie van de Van Iddekingesingel en de Klauckelaan haar voltooiing.
Het inwonertal steeg licht door een geboorteoverschot. De bevolking toont zich positief en enthousiast over de toekomst van de Fivelstad. Men wacht dan ook het ontwikkelingsprogramma en het Woonplan dit voorjaar af. Ook wees Groot op het duale bestel na 6 maart aanstaande, als de verkiezingen hebben plaatsgevonden. Volgens de burgervader heeft het publiek wel belangstelling voor wat de gemeente allemaal van plan is, maar is minder belangstellend in wat de politieke partijen daarvan vinden. Die moeten volgens hem dan ook in debat gaan met het publiek.
Belangrijk voor elke verdere ontwikkeling is de aanleg van de brug over De Groeve, dit jaar. Verder zal Appingedam een taakstellende bezuiniging van 150.000 euro moeten realiseren, worden 20 woningen in Oling gebouwd en verwacht men een impuls voor werkgelegenheid met het bedrijventerrein Fivelpoort.
Lokale Agenda 21 reikte de Milieuprijzen uit. Dit jaar was haar thema Water. Bij de individuelen ging de prijs naar de familie Bultema, die al acht jaar regenwater opvangt en dat op verschillende manieren gebruikt. In de categorie bedrijven en instellingen ging de prijs naar café en botenverhuur Chez Bateau. H. Bonthuis daarvan heeft zich jarenlang ingespannen om de waterrecreatie in en rond Appingedam van de grond te krijgen.