Provincie Noord-Holland

Persbericht, 9 januari 2002

Waarnemend burgemeester Opmeer
De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, prof. dr. J.A. van Kemenade heeft na goed overleg met de fractievoorzitters en wethouders van Opmeer
drs. J.F.N. Cornelisse benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Opmeer.

De huidige burgemeester, de heer W.S.P.P. de Leeuw, kan in verband met ziekte zijn functie op dit moment niet uitoefenen. De heer De Leeuw heeft persoonlijk de Commissaris van de Koningin op de hoogte gebracht van de reden van zijn langdurige afwezigheid in de komende periode. Aangezien het herstelproces van zijn ziekte langere tijd in beslag zal nemen dan was voorzien, heeft hij tevens in dit overleg het benoemen van een waarnemend burgemeester aan de orde gesteld. De fractievoorzitters en wethouders van Opmeer delen deze mening, omdat een langdurige burgemeesterloze periode met parttime wethouders niet in het belang van de gemeente is.

De heer Cornelisse was vanaf 29 juni 1990 tot 31 december 2001 burgemeester van de gemeente Akersloot. Per 1 januari 2002 werd de gemeente Akersloot samengevoegd met de gemeenten Castricum en Limmen tot de nieuw te vormen gemeente Castricum.
De heer Cornelisse is 49 jaar en lid van het CDA en zal per 15 januari 2002 in functie treden tot het moment dat de huidige burgemeester zijn werkzaamheden kan hervatten dan wel totdat er definitief in de burgemeestersvacature zal worden voorzien.

Inlichtingen: Peter Heemskerk, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 10