PERSBERICHT
09/01/2002

Winterkost Nieuwe receptenfolder

Amsterdam, december 2001 - Het Olijfolie Informatiebureau in Amsterdam heeft een nieuwe folder uitgegeven met winterse recepten. In de folder staan onder meer de recepten voor een lamsbout uit de oven, kabeljauwgoulash en een paddestoelenquiche. Uiteraard speelt olijfolie een belangrijke rol in alle gerechten. De folder 'Winterse recepten' is gratis aan te vragen.

Winterse recepten
Olijfolie is bekend als bepalend ingrediënt in allerlei mediterrane gerechten. Steeds meer mensen ontdekken echter dat olijfolie ook een heel bijzondere touch geeft aan oorspronkelijk Hollandse gerechten. Ook in de winterse gerechten uit de nieuwe folder komt olijfolie zeer goed tot zijn recht. In de folder staan gerechten als gesmoord kalfsvlees met olijvenrijst, Toscaanse Brassato en peren met kaas. Naast de recepten zijn er in de folder weetjes te vinden over het gebruik van olijfolie, de benamingen en de uiteenlopende toepassingen.

Overige brochures
Het Olijfolie Informatiebureau geeft regelmatig nieuwe brochures uit. Momenteel zijn naast de nieuwste folder ook nog andere, eerder verschenen brochures te verkrijgen: 'Olijfolie Lekker & Gezond', 'Gezond eten met olijfolie', en 'Zomerse recepten met olijfolie'. De folders zijn gratis aan te vragen met een briefkaart naar: Het Olijfolie Informatiebureau, Postbus 53031, 1007 RA Amsterdam, of een e-mail naar olijfolie@gci.nl. Ook via de website www.olijfolieinfo.net kunnen de brochures
worden besteld. Voor vragen en nadere informatie kan men tijdens werkdagen bellen met de informatielijn 020-6731233.

Het Olijfolie Informatiebureau
Het Olijfolie Informatiebureau geeft, in opdracht van de Europese Unie, voorlichting aan Nederlandse consumenten over alle aspecten van olijfolie. Naast het uitgeven van brochures maken onder andere activiteiten op verkooppunten, proeverijen, culinaire evenementen en samenwerking met verschillende media deel uit van het programma. Op de internetsite van het bureau www.olijfolieinfo.net zijn, naast veel informatie, ook recepten te vinden.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Het Olijfolie Informatiebureau,
Barbara Oosterom of Saskia Buitink, telefoon 020-6731233 of olijfolie@gci.nl.