Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Introductie ¤uro in Rijswijk soepel verlopen

Rijswijk, 9 januari 2002

De overgang naar de euro is een feit. In Rijswijk is deze overgang naar de euro soepel verlopen. Er deden zich geen complicaties voor. Bij de afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken worden begin januari de loketten altijd druk bezocht in verband met de uitgifte van de nieuwe parkeervergunningen. Hierbij vinden veel financiële transacties plaats. Er deden zich hierbij geen betalingsproblemen voor. Doordat veel inwoners met de pinpas betaalden werd de wachttijd bekort. Bij de gemeentelijke parkeerautomaten kan momenteel met guldens en euro's worden betaald, zelfs tijdens één en dezelfde transactie. Het apparaat berekent exact de parkeertijd aan de hand van het nieuwe parkeertarief van 20 eurocent per 14 minuten.
In de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw hebben medewerkers van de afdeling Sociale Zaken doorgewerkt om het computersysteem dat er voor zorgt dat de uitkeringen tijdig worden betaald europroof te maken. Er is bewust voor gekozen om dit systeem in de vakantieperiode om te bouwen. Geheel volgens planning is de omzetting in één week zonder tegenslagen gerealiseerd.

Nog tot het eind van deze maand zal de Coins for Care inzamelzuil in de hal van het Rijswijkse stadhuis staan opgesteld. Speciaal voor diegenen, die de collectant van de Nationale Eurocollecte hebben gemist, bestaat de mogelijkheid om het overgebleven buitenlandse geld hier in te leveren. Uiteraard is de opbrengst bestemd voor het goede doel.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.