Provimi versterkt aanwezigheid in België

Parijs, 9 januari 2002

Provimi, wereldleider op het gebied van diervoeding en genoteerd op de Parijse EuroNext Premier Marché, kondigt aan dat zij de activiteiten van het in 1972 opgerichte Belgische bedrijf Comptoir de Gives heeft overgenomen. Dit bedrijf is producent van minerale mixen en speciaal voedingen voor zowel de locale als de export markt en is gevestigd in Huy/Ben-Ahin in het Zuidoostelijke deel van België.

Deze producten worden afgezet via een uitgebreid netwerk van dealers verspreid over België. Comptoir de Gives is gespecialiseerd in de productie van minerale voedingsblokken voor zowel de melkveehouderij als de schapenhouderij, een 'niche' markt op het gebied van speciale voeding. Dit is een snel groeiende markt zowel in België als in omliggende landen. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt ¤ 3,5 miljoen.

Provimi is reeds actief op de Belgische markt middels Provimi Belgium, een divisie van Protector SA die voornamelijk gericht is op melkvervangers voor slachtkalveren. De activiteiten van Provimi BV Rotterdam en Comptoir de Gives in België zullen worden geïntegreerd om hiermee de cliënten van een uitgebreider producten aanbod en in een betere service te kunnen voorzien.

Sinds 1998 is Provimi's Research & Coördinatie Centrum gevestigd in Woluwe (Brussel), ook in België.

De Provimi-groep is wereldwijd actief in alle soorten diervoeding en is leider op alle markten waarin de groep aanwezig is. Er zijn 6,325 mensen in dienst en de omzet in 2000 bedroeg ¤ 1.3 miljard. Provimi beschikte vóór deze acquisitie over 74 productiecentra in 26 landen en exporteert naar meer dan 100 landen. Provimi vervaardigt diervoeders en levert technische ondersteuning voor voeding voor alle diersoorten inclusief herkauwers, gevogelte, varkens, vissen en huisdieren.

Neem voor meer informatie contact op met:

Steven Maisel: 00 (33) 1 41 43 10 41
00 (32) 4 77 23 53 12 (Mobiel)

Tarick Dali: 00 (33) 1 40 70 11 89

Het persbericht kunt u downloaden van de Provimi-groep website: www.provimi.com