Ingezonden persbericht


FileMaker toont nieuwste versie van Mobile
FileMaker's gehele productreeks draait op Mac OS X-platform

Utrecht, 9 januari 2002 -- FileMaker toont tijdens MacWorld EXPO in San Francisco (V.S.) de nieuwste versie van FileMaker Mobile 2 Companion voor het Palm-besturingssysteem op Mac OS X.

Nieuw aan FileMaker Mobile 2 zijn onder andere zich automatisch openende, inhoudsgevoelige keuzemenu's, aanpasbare kolommen en een agenda die een datum- en tijdsuggestie geeft voor activiteiten.

FileMaker Mobile is in de eerste helft van 2002 verkrijgbaar en is de eerste geïntegreerde database voor het nieuwe Mac OS X platform, alsmede Windows 2000, Windows XP en het Palm-besturingssteem. FileMaker Mobile biedt FileMaker Pro 5-gebruikers de mogelijkheid gegevens uit te wisselen en te synchroniseren tussen FileMaker Pro-databases op Windows en Mac OS X-besturingssysteem en hun Palm-handheld.

Naast Mobile 2 toont FileMaker haar andere database-producten voor Microsoft Office X voor de Macintosh. Toepassingen zoals Word X, Excel X en Entourage integreren direct met FileMaker Pro 5.5 voor Mac OS X.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65