Ingezonden persbericht


FINEOS krijgt kapitaalsinjectie van ¤ 10 miljoen via ABN AMRO Capital

Dublin, Ierland, 8 januari 2002, FINEOS, een van Europa's belangrijkste software-ontwikkelaars voor banken en verzekeraars, heeft een kapitaalsinjectie ontvangen van 10 miljoen euro. De financieringsronde werd geleid door ABN AMRO Capital. Tot de andere investeerders behoren Enterprise Ireland, het Allied Irish Bank (AIB) IT Fund, en de directie en medewerkers van FINEOS. Het is de eerste keer dat FINEOS vreemd kapitaal aantrekt sinds de oprichting in 1993.

FINEOS zal de kapitaalsinjectie aanwenden voor een versteviging van de basis van de onderneming en voor een versnelde expansie in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast zal de financiering worden gebruikt voor het opvoeren van de directe en indirecte verkoopinspanningen en een uitbreiding van de R&D capaciteit in Dublin. Op dit moment zijn bij de onderneming 250 mensen werkzaam, waarvan 210 in Dublin. Naar verwachting zullen er in de komende 12 tot 15 maanden 100 nieuwe banen bijkomen.

FINEOS is al sinds de oprichting winstgevend en heeft jaarlijks een groei in omzet, aantal klanten en medewerkers laten zien. In de laatste vier jaar zijn deze aantallen telkens verdubbeld. In 2001 opende FINEOS verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Nederland en Denemarken. In de komende weken verwacht FINEOS in deze markten opnieuw belangrijke contracten af te sluiten.

In een commentaar op de bekendmaking toonde Nicolaas Heij, Senior Vice President van ABN AMRO Capital, zich tevreden over de kapitaalsinjectie. "Het is onze eerste investering in een Iers software-bedrijf. De bewezen omzet- en winstgroei van de onderneming, gevoegd bij de sterke producten en de prestigieuze klanten maken dit een veelbelovende investering. Deze financieringsronde biedt FINEOS de mogelijkheid tot een verdere uitbreiding van producten, markten en medewerkersaantal."

Michael Kelly, CEO van FINEOS, zei: "De investering is een duidelijke erkenning van de filosofie die we vanaf de eerste dag hebben gehandhaafd, namelijk het aanbieden van sterke producten die duidelijk een bijdrage leveren aan de gang van zaken binnen de onderneming. Onze producten zijn moderne en flexibele oplossingen voor het hele bedrijf en leiden tot kostenbesparingen en omzetverhoging. Om onze productportfolio verder uit te breiden, zal FINEOS doorgaan met het aannemen en trainen van hoog opgeleide medewerkers. Het vertrouwen van ABN AMRO Capital, Enterprise Ireland en AIB zal FINEOS verder op weg helpen om de spil te worden in de markt voor financiële software."

De bekendmaking van de financieringsronde komt na een belangrijk jaar voor FINEOS. In de laatste twaalf maanden heeft de onderneming diverse grote nieuwe contracten afgesloten, waaronder ABN AMRO Verzekeringen, First National Bank en Eagle Star. Onlangs is Michael Kelly, CEO van FINEOS, door Ernst & Young uitgeroepen tot Technology Entrepreneur van Ierland in het jaar 2001.

FINEOS
FINEOS ontwikkelt en levert ondernemingsoplossingen voor banken en verzekeringsmaatschappijen. De producten omvatten CRM (Customer Relationship Management), en business proces automation die een oplossing bieden voor specifieke moeilijkheden bij distributie, dienstverlening en product management. Distributie houdt zich bezig met klantenwerving. Het systeem beheert de distributiekanalen, (call centers, bijkantoren, tussenpersonen) en de hulpmiddelen (Internet, telefoons), die klanten en tussenpersonen gebruiken in het verkoopproces met een financiële instelling. Dienstverlening houdt zich bezig met het verwerken van nieuwe klantgegevens, wijzigingen, schadeclaims en andere diensten. Contractbeheer houdt zich bezig met ontwerp, ontwikkeling en administratie van financiële producten, met inbegrip van nieuwe klanten, wijzigingen en expiratie. FINEOS heeft 250 medewerkers in vestigingen te Ierland (Dublin), het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Scandinavië en de Verenigde Staten. Klanten zijn onder meer ABN AMRO Bank (Nederland), de Britannia Group, Canada Life, Derbyshire Building Society, Eagle Star, First National Bank, Friends First, Legal & General, Northern Rock, Royal Nederland Leven en SNS Reaal. Meer informatie is te vinden op www.fineos.com

ABN AMRO Capital
ABN AMRO Capital is een divisie van ABN AMRO Bank N.V. en belast met de wereldwijde investeringsactiviteiten van de bank. ABN AMRO Capital beheert investeringen in meer dan 350 ondernemingen, die actief zijn in diverse sectoren. De investeerder beheert in totaal een kapitaal van ¤ 2,3 miljard. ABN AMRO Capital werkt met een internationaal netwerk bestaande uit 120 investeringsmanagers in 11 landen en kantoren in Europa, de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Australië. Een van de speerpunten is de informatie- en communicatietechnologie.

Perscontacten:

FINEOS Corporation
Jason O´Connor
tel: +353 (0)1 639 97 00
e-mail: jason.oconnor@fineos.com

Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
tel: +31 (0)20 421 05 65
e-mail: yvon@l-dj.nl