Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 januari 2002


Inbreker overlopen en aan Politie overgedragen Noordwijk (D1)
Een 39-jarige bewoner van een woning aan de Tramsteeg hoorde op dinsdagmorgen 8 januari gerommel in zijn keuken. Hij trof daar een onbekend manspersoon aan. Deze doorzocht de keukenkastjes. Hij had geen verklaring voor zijn aanwezigheid. De gealarmeerde politie hield de man, een 27-jarige Leidenaar, aan en sloot hem in. Zij stelt een onderzoek in naar het handelen en wandelen van de verdachte.

Automobilist ziet motorrijder over het hoofd Leiderdorp (D3)
Op de kruising Persant Snoepweg met de Van Diepeningenlaan ontstond dinsdagmorgen 8 januari rond 07.47 uur een aanrijding tussen een 34-jarige automobilist uit Leiderdorp en een 33-jarige motorrijder eveneens uit Leiderdorp. Bij het oprijden van de kruising zag de automobilist de motorrijder over het hoofd en verleende hem daardoor geen voorrang. Een aanrijding volgde. Met onbekend letsel is de motorrijder overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Werknemer verliest vingertopje Kouderkerk a/d Rijn (D3)
Een 28-jarige man uit Kouderkerk aan den Rijn verloor op dinsdag 8 januari rond 08.15 uur tijdens werkzaamheden bij zijn werkgever aan de Hoogewaarde het vingertopje van zijn wijsvinger. Tijdens het laden van een stapel staalplaten kwam hij door een ongelukkig moment met zijn hand tussen de staalplaten terecht. Daarbij verloor hij zijn vingertopje. Het slachtoffer is met het afgeknelde topje overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Meisje valt van pony Nieuwkoop (D3)
Een 16-jarig meisje uit Nieuwkoop viel op dinsdag 8 januari rond 16.45 uur op de Hogedijk nabij het hertenkampje aan de Kennedylaan van een pony die zij bereed. Het dier schrok ergens van en ging er in galop vandoor. Het meisje lukte het nog wel zich even vast te klampen aan het dier maar moest het even later toch nog opgeven. Met haar hoofd viel zij op de straat. Met onbekend hoofdletsel is het meisje overgebracht naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden.

Aanrijding Nieuwerbrug (D2)
Op de Weijpoort ontond dinsdag 8 januari rond 16.00 uur een aanrijding waarbij een auto in de sloot raakte en de bestuurder daarvan, een 34-jarige Leidenaar, rug- en nekletsel opliep. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval onstond doordat een 46-jarige automobilist uit Bodegraven te laat in de gaten had dat de Leidenaar op de weg was gestopt voor een in een inrit indraaiende auto. Hij reed de Leidenaar van achteren aan waarna de auto door de klap in de sloot belandde.

Fietsverlichtingscontrole Moordrecht (D2)
De politie heeft dinsdag 8 januari tussen 07.30 en 08.30 uur een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd op het Oosteinde. Vooral de schoolgaande jeugd bleek zonder licht te fietsen. In totaal zijn 47 bekeuringen uitgeschreven.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326