Imtech

Imtech / Nieuws
Laatste Nieuws

9 januari 2002

ROM en Rheinelektra Technik gaan in Duitsland door als Imtech

Vanaf januari 2002 één merk in Europa
Imtech marktleider in multidisciplinaire technische dienstverlening in Duitsland

Imtech N.V. (voorheen Internatio-Müller N.V.) deelt mede dat ROM (Rud. Otto Meyer GmbH & Co. KG) en het in juli 2001 overgenomen Rheinelektra Technik GmbH inmiddels gefuseerd zijn en vanaf 1 januari 2002 gezamenlijk verder zullen gaan onder de naam Imtech Deutschland GmbH & Co. KG.

Imtech Deutschland GmbH & Co. KG wordt met een omzet van circa 900 miljoen euro en ongeveer 4.900 medewerkers (op basis van het jaar 2000) marktleider in multidisciplinaire technische dienstverlening in Duitsland. Imtech biedt in Duitsland in de utiliteitsbouw, industrie en op de maritieme markt als 'Technische General Unternehmer' (TGU) en System Integrator het complete spectrum van technische oplossingen aan: integraal projectmanagement met competenties als werktuigbouw (lucht- en klimaattechnologie), elektrotechniek, instrumentatie en ICT met beheersing van de functionele keten van advies, ontwerp en beheer tot installatie en onderhoud.

Met de naamswijziging wordt invulling gegeven aan de strategie van Imtech, die voorziet in het bereiken van een sterke positie op de markt van technische dienstverlening in Europa, waar Imtech onder één naam en als één Europees merk werkzaam wil zijn.

Imtech Deutschland is organisatorisch als volgt opgebouwd:
* zes regio's met regionale hoofdkantoren (Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart en München) en een groot aantal steunpunten;

* landelijke competentiecentra voor motortest engineering, cleanroomtechnologie en Energy Contracting;
* gespecialiseerde business units voor maritieme technologie (Imtech Schiffbau-Dockbautechnik) en ICT (Imtech ICT Deutschland);
* de business unit Paul Wagner et Fils in Luxemburg met een top-3 positie op de markt van technische dienstverlening in Luxemburg;
* het hoofdkantoor en het Research & Development Center, gevestigd in Hamburg.

De Vorstand (directie) van Imtech Deutschland GmbH & Co. KG bestaat uit: K. Betz, Dipl. Ing. P. Kronenberg, , Dipl. Wirtsch.-Ing. J.G. Schiele, Dr.-Ing. H. Voos.

In totaal beschikt Imtech in Duitsland over 47 regionale vestigingen, waarmee landelijke dekking binnen de aanwezige product-/marktcombinaties geoptimaliseerd is. Tijdens de fusie zijn 100 arbeidsplaatsen vervallen, ook al omdat het hoofdkantoor van het voormalige Rheinelektra Technik in Mannheim gesloten is.