Ingezonden persbericht

Persbericht

BMC Software breidt partnerprogramma's uit

Vernieuwing van MarketZone- en Developer Connection-programma's

AMSTERDAM -- 10 januari 2002 ---- BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, breidt haar partner- en ontwikkelaarsprogramma's uit om deelnemers in staat te stellen producten eenvoudiger op de markt te brengen. Naast het verlagen van de kosten voor deelname aan de programma's zorgt BMC Software tevens voor het stroomlijnen van programma-elementen, waardoor deelnemers hun deelname flexibel kunnen inrichten. BMC Software investeert daarnaast in extra marketing- en distributiemogelijkheden, waardoor klanten beter op de hoogte kunnen worden gebracht van producten die door partners zijn ontwikkeld. Door de combinatie van een voordeliger kostenstructuur en extra marketing- en distributieactiviteiten kan BMC Software haar ontwikkelpartners veel toegevoegde waarde bieden. "We zorgen en niet alleen voor dat ondernemingen op voordelige wijze kunnen deelnemen aan het programma, maar breiden de programma's ook verder uit met meer flexibiliteit en individuele invullingsmogelijkheden voor elke partner. Hierdoor helpen we deelnemers aan completere oplossingen, voor eigen gebruik of het gebruik door hun klanten", vertelt Ronald de Jonge, Managing Director bij BMC Software.
BMC Software helpt deelnemers aan het MarketZone-programma de waarde van het ontwikkelen en inzetten van producten die gebruik maken van BMC Software-technologie volledig te benutten. Deelnemers van elke omvang - van startende ondernemingen tot Fortune 500 Companies, waaronder de nieuwe partners Canon USA, Compaq, Hewlett Packard en Lawson Software - kennen de waarde van MarketZone en verwachten extra voordelen van de nieuwe programma-elementen.
Peter Cunningham, vice president of Sun Professional Services EMEA: "We waren erg blij met het ontvangen van de BMC MarketZone Product of the Year Award. BMC's MarketZone-programma is voor Sun een uitstekende manier om potentiële klanten te bereiken die BMC's PATROL gebruiken als hun oplossing voor systeembeheer. Door middel van dit programma zijn BMC en Sun in staat gebleken om het volledige systeembeheer te bieden dat onze klanten van ons verwachten."

Vernieuwingen in MarketZone
BMC Software's MarketZone-programma vereenvoudigt de ontwikkeling, marketing en distributie van third party-producten die een aanvulling vormen op BMC Software's productreeks. Door de certificatiecomponent van MarketZone zijn klanten gegarandeerd van naadloze integratie van deze producten met de huidige BMC Software-omgeving van de klant.
Het MarketZone-programma is gebaseerd op een 1-2-3 formule, waarmee ontwikkelpartners hun producten eenvoudiger kunnen bouwen, op de markt brengen en verkopen. Het uitbreidingsprogramma biedt Independent Software Vendors (ISVs) en andere ontwikkelpartners hun participatieniveau zelf te kiezen. BMC Software heeft het MarketZone-programma opnieuw ingedeeld via een benadering waarbij gebruikers de keuze hebben uit drie participatieniveaus, waardoor ISVs het programma kunnen kiezen dat het best bij hun specifieke kostenstructuur past.

Vernieuwingen in Developer Connection
Naast de bestaande ondersteuning voor BMC Software's PATROL®-technologie kunnen klanten en ontwikkelaars die deelnemen aan het Developer Connection-programma de functionaliteit en aanpassing van andere BMC Software-technologieën uitbreiden door ondersteuning voor BMC Software's CONTROL®-SA (security management), CONTROL-D (business information management) en CONTROL-M (business integrated scheduling). Door ook andere BMC Software-technologie te ondersteunen kunnen ontwikkelaars en klanten hun bestaande investeringen optimaal benutten.


Deelname aan het programma
Elke onderneming met een managementidee heeft baat bij BMC Software's ontwikkel- en ISV-programma's voor hulp bij het aanboren van nieuwe markten. Voor zowel kleine ondernemingen met een hoge ontwikkelingsgraad en zwakke distributiemogelijkheden als grote Fortune 500-ondernemingen met wellicht andere kerncompetenties dan systeembeheer, biedt BMC Software de mogelijkheid haar expertise op het gebied van bedrijfsbeheer in te zetten als aanvulling op de hoofdtaken van die onderneming. Tegelijkertijd kunnen partners worden geholpen bij het creëren van bewustheid bij de klant, gecombineerd met distributie- en marketingmogelijkheden. Een lijst met producten die op de markt zijn gebracht naar aanleiding van deze programma's is te vinden op www.bmc.com/products/catalog. Informatie over deelname aan BMC Software's MarketZone- en Developer Connection-programma's is te vinden op www.bmc.com/partners/interested.

BMC Software
BMC Software is toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer oplossingen. Op basis van haar Assuring Business Availability®-concept biedt BMC Software kostenbeheersing van infrastructuurbeheer, concurrentievoordeel en marktdifferentiatie via service management. Tevens biedt BMC Software groei van de bedrijfswaarde, door middel van haar oplossingen voor bedrijfsoptimalisatie. BMC Software is één van de S&P 500-bedrijven, realiseerde in boekjaar 2001 een omzet van ruim $1,5 miljard en heeft wereldwijd vestigingen. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor redactionele informatie:
BMC Software b.v. Influx PR
Hanneke Oudshoorn Marald Brons
030 608 55 00 055 366 30 34
Hanneke_Oudshoorn@bmc.com PRInflux@cs.com

###
BMC Software, the BMC Software logos, and all other BMC Software product or service names are registered trademarks or trademarks of BMC Software, Inc. All other trademarks or registered trademarks belong to their respective companies. © 2002, BMC Software, Inc. All rights reserved.