AutoRai

10-1-2002

Mini Cooper S kost 27.200

Ter gelegenheid van de Detroit Auto Show heeft Mini de prijs van de Cooper S bekendgemaakt.

De jongste telg van de Mini familie doet in zijn reis om de wereld ook de Verenigde Staten aan: op 8 januari 2002 is de Mini Cooper S onthuld op de Detroit Auto Show.

Met zijn 120 kW / 163 pk sterke viercilinder compressormotor kan de nieuwe Mini Cooper S zowel op de Highway als in de Rocky Mountains goed uit de voeten: het derde en tevens sterkste model sprint in slechts 7,4 sec. naar de 100 km/h op weg naar een topsnelheid van ruim 218 km/h. Daarbij zorgt een koppel van maar liefst 210 Nm voor altijd aanwezige trekkracht.

Ter gelegenheid van de Detroit Auto Show maakt Mini ook de prijs van de Mini Cooper S bekend. De Duitse Mini liefhebber kan het topmodel voor een basisprijs van 19.800 euro verkrijgen (netto catalogusprijs in de voor Duitsland geldende standaarduitvoering exclusief belastingen). In Nederland gaat de consumentenprijs voor de Nederlandse standaarduitvoering inclusief BTW en BPM 27.200 euro bedragen.

De Mini Cooper S rondt het modelprogramma van Mini naar boven af. Uitstekende hanteerbaarheid, een direct stuurkarakter en ronduit sportieve rijeigenschappen zijn de kenmerken van elke Mini. Zij vormen de basis voor de kart-achtige rijbeleving die Mini rijders van oudsher zo waarderen.

Veiligheid staat bij alle nieuwe Mini modellen voorop. Bij de ontwikkeling van de Mini One, Mini Cooper en de Mini Cooper S had de standaarduitvoering met vier airbags prioriteit. Twee front- en twee side-airbags beschermen de voorinzittenden; het hoofdairbagsysteen AHPS behoort tot het optieprogramma.

Topkwaliteit bij de materiaalkeuze en in de afwerking is een ander kenmerk van Mini. De uitzonderlijk stijve carrosserie, de details van het interieur, zoals de hoogwaardige bekledingsstoffen, oppervlakken en leersoorten, zijn stuk voor stuk van een premium niveau. Ook daarmee onderscheidt het merk Mini zich van de massa.

De unieke combinatie van rijplezier, veiligheid en kwaliteit begint bij Mini met de Mini One: dit uitdagende model heeft een basisprijs van 11.656 euro (netto catalogusprijs voor de in Nederland geldende standaarduitvoering exclusief belastingen); de consumentenprijs inclusief BTW en BPM bedraagt 17.440 euro.

In Nederland zijn de Mini One en Mini Cooper zowel in de media als de markt met enorm enthousiasme ontvangen. Sinds de introductie in september 2001 leverde de Nederlandse Mini dealerorganisatie de eerste 901 modellen af. Tot de laatste jaarwisseling vonden over de gehele wereld ruim 25.000 nieuwe Mini's een enthousiaste koper. Dit voorjaar start de verkoop van Mini in Japan en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten omvat het modellenprogramma vooralsnog alleen de Mini Cooper en de Mini Cooper S.