Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MAGIC SOFTWARE VESTIGT EUROPEES
HOOFDKANTOOR IN NEDERLAND

Bunnik, januari 2001 - Magic Software Enterprises (Nasdaq: MGIC), heeft besloten om haar Europese hoofdkwartier in Nederland te vestigen. De vestigingsplaats wordt Bunnik. Het nieuwe hoofdkantoor staat onder leiding van Oren Inbar, vice president en managing director voor Magic in Europa. Vanuit de Europese vestiging zullen alle Europese activiteiten ondersteund worden. Magic Software Enterprises heeft kantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italie, Groot Britannie en Hongarije. In Bunnik blijft ook de oorspronkelijke Nederlandse vestiging gehuisvest.

Oren Inbar werkt al vier jaar bij Magic in verschillende functies. Hij kiest voor Nederland vanuit een strategische overweging. Volgens hem is dit land een goed uitgangspunt voor Europees beleid. Hij wijst daarbij op de gunstige economische situatie in ons land, en uiteraard een stabiel politiek klimaat. De Nederlandse activiteiten die al in Bunnik gevestigd zijn, laten zich goed combineren met de Europese aspiraties. De Nederlandse vestiging bestaat al meer dan tien jaar en biedt een uitermate gunstige infrastructuur voor de Europese springplank die Magic kiest. Vanuit het hoofdkwartier wil Magic alle activiteiten in Europa uitbreiden en vergroten. Er is veel vertrouwen in het komende jaar, ondanks alle berichten over economische vertraging. Magic profileert zich ook in 2002 met de stelling dat bedrijven hun automatiseringsproces niet vanaf de bodem opnieuw behoeven in te richten. Men kan volstaan met een herinrichting van de behoefte op zich. Magic kan op applicaties en systemen worden gebouwd die tot zeventien jaar oud zijn. Bestaande infrastructuren en modellen kunnen dus bij goed functioneren in tact blijven. Dit bouwen op de oerfundamenten levert opdrachtgevers besparingen op die soms tot in de miljoenen Euro's lopen.

Over Magic Software
Magic Software ontwikkelt en levert 'state-of-the-art' ontwikkeltechnologie, flexibele applicaties en diensten voor het effectief oplossen van bedrijfsvraagstukken. Met Magic Software halen ondernemingen het maximale rendement uit bestaande informatiesystemen en uit nieuwe technologieën, zoals Linux en e-commerce. De internetgebaseerde, op maat gemaakte e-commerce-applicaties van Magic Software variëren van consumentgerichte applicaties voor de detailhandel tot business-to-business-applicaties voor productie- en distributieorganisaties. De technologie, applicaties en diensten van Magic worden in ruim 50 landen geleverd via een netwerk van eigen vestigingen, distributeurs en Magic Solutions Partners. Meer informatie over Magic Software is tevens te vinden op http://www.magic-sw.com