Politiebericht Cuijk 10-01-2002
Politiebericht district Land van Cuijk

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Een 19 jarige inwoonster van Sint Anthonis is woensdagavond rond 20.15 uur licht gewond geraakt bij een ongeval op de Quayweg in Landhorst. Door de gladheid raakte zij in een bocht de macht over het stuur kwijt en sloeg via een sloot een aantal malen over de kop. Via de achterruit van de auto kon zij zelf de auto verlaten. Zij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING ONDER INVLOED

De politie heeft donderdagmorgen rond 05.00 uur een 33 jarige inwoner van Cuijk aange-houden op verdenking van doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Een 43 jarige bromfietser uit Cuijk reed over de Heggerank in de richting Beersebaan. Tot zijn schrik zag hij de automobilist recht op zich af komen en ondanks uitwijken kon hij een aanrijding niet meer voorkomen. De automobilist reed na de aanrijding zonder te stoppen door. De brom-fietser zag dat de auto nog een kliko raakte en vervolgens uit het zicht verdween. De politie kon dankzij de vorst een groot gedeelte van het spoor volgen en trof de betrokken auto ver-volgens tegen een lantaarnpaal aan op de Bostulp. De bestuurder is aangehouden en overge-bracht naar het bureau. Omdat de bestuurder een dronken indruk maakte is een bloedproef genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. De bromfietser raakte niet gewond.

INBRAAK IN BEDRIJF

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Molenweg in Groeningen. Uit het pand verdwenen computers en geld. Hoe groot de schade is is nog niet bekend.

SNELHEID

Op de Quayweg in Ledeacker zijn donderdagmorgen vier bestuurders bekeurd die te hard reden. De hoogste snelheid bedroeg 107 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De controle is gehouden met behulp van de lasergun.