Westrijd van hedendaagse design georganiseerd door PANIK in het C.I.V.A. te Brussel

Foto beschikbaar op:

=200000192

Brussel - PANIK is een vereniging opgericht met als doel het bevorderen van het hedendaagse design en het helpen van jonge designers om hun talenten als scheppers en als uitvinders te ontwikkelen en te bevorderen.

In deze context organiseert PANIK begin 2002 een wedstrijd van hedendaagse design in het C.I.V.A. (Internationaal centrum voor stad, architectuur en landschap) in Brussel. De wedstrijd richt zich tot iedereen.

De jury bestaat uit professionelen : Pierre Lallemand, Carine Bienfait, Xavier Lust, Matali Crasset, Olivier Gilson en Lydia Kumel.

De kandidaturen zullen tot 1 februari 2002 aanvaard worden. De inschrijvingsformulieren bevinden zich op de internet site http://www.panik.be. De kunstwerken moeten op 14 februari 2002 ingediend worden. De opening van de tentoonstelling en de prijsuitreiking zullen plaats vinden op 21 februari 2002 in het C.I.V.A.

Vijftien kunstwerken zullen door de jury verkozen worden om gedurende één maand tentoongesteld te worden in het CIVA. De winnaar zal met een prijs van EUR 1000 beloond worden. Een tweede tentoonstelling zal georganiseerd worden in samenwerking met het H.K.R.A. (Huis voor Kunst en Restauratieambacht) in de lente van 2002.

Het doel van de wedstrijd is een design dat een aangepast antwoord geeft op ons hedendaagse leven. De ontwerpen moeten zich concentreren op de belangrijkste leefruimte in iedere woning en in het midden van deze ruimte een voorwerp voorstellen dat nu eens de mensen samenbrengt en ze dan weer isoleert. Met andere worden, hoe kan een hedendaagse designvoorwerp gestalte geven aan het voortdurende compromis tussen privé en openbaar, tussen intimiteit en onthaal.

ots original text: PANIK
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be

Verder inlichtingen alsook het persdossier zijn beschikbaar op de Internet site http://www.panik.be.