Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 10 januari 2001
10:55 donderdag 10 januari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

ROLDE / NIEUWEDIEP

Drie negroïde mannen hebben woensdagavond bij tankstations in Nieuwediep en Rolde voor relatief veel geld aan telefoonkaarten gekocht. In Nieuwediep bleef het bij een poging omdat de creditkaart waarmee ze wilden betalen niet bleek te werken. De pompbediende kreeg argwaan toen de toch duidelijk zwarte mannen wilden betalen met een betaalkaart waarop een duidelijk Nederlandse naam stond. De mannen gingen er snel vandoor toen de pompbediende het overvalalarm in werking stelde.
In Rolde zijn, waarschijnlijk door hetzelfde trio, met diverse creditkaarten voor zon 500 euro aan telefoonkaarten betaald. De politie werd gewaarschuwd nadat men daar via de scanner van het gebeuren in Nieuwediep had gehoord.. De mannen zouden zijn vertrokken in een paarskleurige BMW uit de drie serie.

ZWARTEMEER

Een 48 jarige bestuurster van een taxibusje is woensdagavond met nekklachten en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw kwam tengevolge van de gladheid op de Scheperweg in Zwartemeer in een slip en verloor de controle over de auto. Ze belandde met de taxibus in de bermsloot.

MEPPEL

Een 41 jarige inwoner van Meppel is zijn blauwe VW Golf kwijt, De auto stond geparkeerd achter het oude postkantoor aan het Zuideinde,. De man ontdekte de diefstal toen hij woensdagavond rond half zeven met de auto weg wilde. Hij had de auto daar even na vier uur achtergelaten. Woensdagmiddag werd de politie geconfronteerd met een poging tot diefstal van een auto van hetzelfde type. Een 52 jarige inwoner van Meppel had zijn VW Golf geparkeerd op de parkeerplaats aan de Kortestraat. Toen hij bij zijn auto kwam bleek dat het slot vernield was. Verder was de auto onbestuurbaar geworden na vernieling van het stuurslot en het stuurhuis.

VLEDDER

Bij een inbraak in een woning aan De Rolle in Vledder zijn tussen zaterdagmiddag en woensdagmorgen luidsprekerzuilen, 2 zakhorloges en een aantal polshorloges gestolen. Om in het pand te komen is aan de achterzijde een uitzetraam vernield.

DROUWENERVEEN
Bij een inbraak in een woning aan de Noorderstraat in Drouwenerveen zijn woensdag onder meer een stereo set, accuboormachines, een verfstripper, een kluisje en een videorecorder gestolen. Ook namen de dieven 4 pakken melk mee.
De hele woning was doorzocht. Men in de woning binnengekomen na vernieling van een uitzetraam van de kamer.

NIEUW AMSTERDAM

De 67 jarige beheerder van een tankstation aan de Vaart in Nieuw Amsterdam overliep woensdagavond twee insluipers toen hij het kantoor van de garage wilde afsluiten. De man kon niet voorkomen dat het tweetal er vandoor ging met ruim 1200 Euro en een aantal tankpasjes. Hij is ze achterna gerend en zag ze wegrijden in een kleine creme-kleurige auto. Het gaat daarbij vermoedelijk om een Fiat. Het gaat bij de daders om twee jongens van ongeveer 18 jaar.

DONDEREN

Een auto van de gemeente Assen die op 24 december van het vorig jaar was gestolen bij wijkpost De Timp aan de Thorbeckelaan is woensdagmorgen opgedoken in Donderen. Hij stond geparkeerd aan de Dorpsstraat. De sleutels zaten er nog in. De auto wordt door de technische recherche onderzocht op sporen

RODEN

Het clubgebouw van de postduivenvereniging aan de Hullenweg in Roden is dinsdagnacht voor de tweede maal in korte tijd bezocht door inbrekers. Ging het de eerste keer om 12 kratten bier, deze keer namen de dieven vier flessen drank, vier flessen witte wijn en 10 flessen frisdrank mee. Om binnen te komen is aan de achterzijde van de hal een bovenlicht vernield.

EMMER COMPASCUUM

Een 18 jarige inwoner van Emmer Compascuum heeft bij de politie gemeld dat hij woensdagavond op het Oosterdiep WZ in zijn woonplaats het slachtoffer is geworden van een poging tot beroving. Volgens de melder werd hem op het fietspad bij de vier toren brug de doorgang belemmerd door twee jongens op een bromfiets die hem sloegen en zijn portemonnee eisten. De melder zag kans een van de twee in de buik te schoppen. Het tweetal stapte op de bromfiets en ging er vandoor. Beiden droegen een zwarte helm en ze waren op een zwarte bromfiets met een rode streep van vijf centimeter breed aan beide kanten.

EMMEN

De politie van Emmen heeft woensdagnacht proces verbaal opgemaakt tegen een 25 jarige inwoner van Winschoten. De man werd op heterdaad betrapt toen hij posters plakte op de muren van een parkeergarage aan de Weerdingerstraat in Emmen. De illegale plakker moest de rest, 154 posters, afstaan.

ASSEN

880 automobilisten gefitst op A28. Klik op sneu geld.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe