Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Uitnodiging voor de media: Grune Woche

21 december 2001 -
De landbouwtentoonstelling 'Grüne Woche' in Berlijn wordt van 11 tot en met 20 januari 2002 gehouden. Het is de vijftigste keer dat Nederland op de Grüne Woche aanwezig is. Minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij zal een toespraak houden op de officiële opening op donderdag 10 januari om 18.00 uur in het Internationaal Congres Centrum (ICC). Daarbij bieden de minister en zijn Duitse collega Künast de EU-commissarissen Fischler en Byrne een boek aan met het resultaat van het Duits / Nederlandse digitale debat 'Future of Food'. Dit debat ging over voedselveiligheid, dierenwelzijn en de boerderij van de toekomst.

Vrijdag 11 januari zal de officiële rondgang van minister Künast om 08.00 uur beginnen bij de inzending van Nederland. Vanaf circa 08.30 uur kunnen de pers, de aanwezige leden van de Vaste Kamercommissie van LNV, vertegenwoordigers van agrarische organisaties en bedrijfsleven in de informatielounge van LNV met minister Brinkhorst en elkaar van gedachten wisselen, ondermeer over de uitkomsten van het digitaal debat en het daaraan gekoppelde opinieonderzoek dat gelijktijdig in Duitsland en Nederland werd uitgevoerd.
Om 18.30 uur is er een ontvangst bij de landbouwraad in Berlijn, de heer Jaap Pape.

De Grüne Woche wordt gehouden in de hallen van het Messegelände van Messe Berlin. De Nederlandse inzending bevindt zich in Halle 18 en beslaat 2000 m2 waarbinnen alle sectoren van de Nederlandse landbouw aan bod komen.

Pers


---