Politiebericht Friesland: Friesland 11-01-2002
Politieberichten van 10/1 (13.00) t/m 11/1 (07.00)

Wirdum: auto te water, vrouw gered door passant Donderdag omstreeks 13.00 raakte aan de Oenemadyk een auto te water. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de bestuurster, een 41-jarige inwoonster van Weidum, reeds uit de auto was gehaald door een 34-jarige automobilist uit Haulerwijk. De Haulerwijker verrichte een heldendaad door het raam in te slaan met een lifehammer, waardoor hij de vrouw uit haar benarde positie kon bevrijden. Een andere passant, een 39-jarige inwoner van Sleen, heeft geholpen beide personen weer op het droge te krijgen. In een aan de weg gelegen boerderij hebben het slachtoffer en de redder een douche gekregen en schone kleding. Niemand raakte gewond.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Tussen woensdag en donderdag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Fruitstraat. Toen de eigenaar, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, instapte bleek dat hij zijn stuur los in zijn handen had. Toen pas zag hij dat het rechter voorportier was geforceerd. De radio-cdspeler was ontvreemd en een koffer, met daarin identiteitspapieren en bedrijfsadministratie. De man heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal uit kantoor
Tussen woensdag en donderdag is een beamer ter waarde van circa 10.000 gulden ontvreemd uit een kantoor aan de Julianalaan. Tevens is uit de kantine wat kassageld weggenomen. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Leeuwarden.

Goutum: tweemaal invorderen rijbewijs
Donderdag omstreeks 14.40 uur reed een 27-jarige automobilist uit Heerenveen met een snelheid van 154 km per uur over de Overijsselseweg bij Goutum. Ter plaatse is 100 km per uur toegestaan. De controle werd uitgevoerd met de lasergun. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Drie kwartier eerder werd een 32-jarige automobilist uit Zwaagwsteinde gecontroleerd. Hij reed 163 km per uur. Ook van hem is het rijbewijs ingevorderd.

Noordwolde: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 14.45 uur verliet een 34-jarige inwoonster van Zorgvlied een winkel aan het Manauplein, toen het alarm afging. Het bleek dat de vrouw een potje nachtcrème had ontvreemd. De vrouw is overgedragen aan de politie. De zaak is aangemeld voor kort-om. Aangifte is gedaan door een 27-jarige inwoonster van Wolvega.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Donderdag omstreeks 18.40 uur werd een 49-jarige fietser uit Leeuwarden gesneden door een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden. Dit gebeurde op de kruizing Karel van Manderstraat met de Schrans. Vervolgens stapte de automobilist uit en gaf de fietser een klap in zijn gezicht. Een getuige heeft de partijen gescheiden. Hierop is de 42-jarige Leeuwarder aangehouden. De 49-jarige Leeuwarder heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Leeuwarden: aanhouding na inbraak
Donderdag omstreeks 19.20 uur wilde een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, samen met een maat, inbreken op een boot aan de Emmakade. Een familielid, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, van de eigenaar, zag dit en probeerde beide mannen met een stok tegen te houden. De ene verdachte wist te ontkomen, de 21-jarige in eerste instantie ook. Hij vluchtte een winkel in. Daar werd de politie gebeld, die de verdachte meenam naar het bureau. De 32-jarige inwoner van Leeuwraden heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
Donderdag omstreeks 23.30 uur zag de politie dat een 25-jarige inwoner van Leeuwarden in de Ayattasteeg drie bolletjes cocaïne weggooide. De man is daarop aangehouden. Op het bureau bleek het om 0,4 gram te gaan. De man heeft afstand gedaan van de cocaïne en is omstreeks 00.15 uur weer heengezonden.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.50 uur werd een 28-jarige automobilist uit Twijzelerheide gecontroleerd op de Tolweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 280 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Sneek: tweemaal rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd een 45-jarige automobilist uit Gorredijk gecontroleerd op de Lemmerweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 230 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Enkele minuten later werd op de Bacchante een 32-jarige automobiliste uit Sneek gecontroleerd. Zij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 315 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur.

Heerenveen: tweemaal rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd een 35-jarige automobilist uit Heerenveen gecontroleerd op de K.R. Poststraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 280 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur. Omstreeks 04.00 uur werd op de Haskeruitgang een 30-jarige automobilist uit Emmeloord gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 395 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Vrijdag omstreeks 04.30 uur zag de politie een 21-jarige inwoner van Leeuwarden lopen over de Nieuwestad. De man had een fiets bij zich die hij over de schouder meedroeg. Deze bleek te zijn gestolen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272