Ingezonden persbericht

Plantronics introduceert nieuwe .Audio productlijn

Nieuwe .Audio productlijn bestaat uit negen nieuwe computerheadsets en microfoons van hoge kwaliteit, in diverse uitvoeringen en in diverse prijsklassen.

Hoofddorp, 10 januari 2002 Plantronics Inc. (NYSE: PLT), wereldwijd marktleider in productie en verkoop van communicatieheadsets en een toonaangevend leverancier van computerheadsets, maakt bekend dat de nieuwe
.Audio productlijn beschikbaar is. De .Audio productlijn bestaat uit negen nieuwe computerheadsets- en microfoons die zijn ontworpen om consumenten een keuze te bieden uit verschillende uitvoeringen.

Plantronics is wereldwijd marktleider op het gebied van computerheadsets. Een nieuwe ambitieuze strategie maakt de producten nu geschikt voor een breder publiek. De productlijn voorziet in diverse uitvoeringen en prijsklassen en bestaat onder andere uit: een nieuwe opvouwbare stereo headset die handig mee te nemen is, een stereo headset met oordopjes en een nieuwe stereo headset die in de nek te dragen is.

"Vroeger concentreerden we ons op het topsegment van de markt voor computerheadsets, maar onze nieuwe .Audio productlijn stelt klanten in staat kwaliteitsproducten te gebruiken tegen een lagere prijs", zegt Neil Snyder, president van de Plantronics´ Computer Audio Systems Division. "Alle computerheadsets van Plantronics verbeteren de communicatie met de computer en kunnen worden gebruikt bij alle populaire audio- en stemtoepassingen."

De .Audio productlijn bestaat uit:

.Audio 10 Microfoon ¤ 20,23

.Audio 20 Mono computerheadset ¤ 20,23

.Audio 30 Stereo computerheadset met oordopjes ¤ 26,18
.Audio 40 Stereo computerheadset ¤ 30,94

.Audio 50 Mono computerheadset met ingebouwde volumeregeling ¤ 30,94
.Audio 60 Stereo computerheadset met ingebouwde volumeregeling ¤ 40,46
.Audio 70 Computerheadset draagbaar in de nek met ingebouwde volumeregeling ¤ 40,46

.Audio 80 Opvouwbare stereo computerheadset met ingebouwde volumeregeling ¤ 45,22

.Audio 90 Multimedia stereo computerheadset met ingebouwde volumeregeling ¤ 49,98

De bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW.

De microfoons met ruisonderdrukking (noise cancelling) en speciaal ontworpen akoestische omhulsels zijn uitgebreid getest met spraakherkenningstoepassingen om goede verstaanbaarheid te garanderen ook in lawaaiige omgevingen. Bij alle computerheadsets van Plantronics zijn de microfoons makkelijk instelbaar voor goede prestaties en een betere verstaanbaarheid. De headsets zijn comfortabel, gemaakt van lichtgewicht materialen, cool en stijlvol ontworpen en ze hebben diverse kleuraccenten.

Plantronics levert headsets voor toonaangevende softwarebedrijven zoals Microsoft en IBM. "Met een Windows XP computer hebben gebruikers uitgebreide, intermenselijke communicatiemogelijkheden", zegt Shanon Sanford, groep product manager, Windows Marketing bij Microsoft. "De .Audio productlijn van Plantronics is een uitstekende partner bij het gebruik van Windows XP als vrienden, familieleden en collega´s met elkaar in contact staan via het Internet of het intranet."

Microsoft en Plantronics hebben in het verleden samengewerkt. Microsoft noemde de headsets van Plantronics: "de headset voor spraakherkenning aangeraden door Office XP." De twee bedrijven hebben ook gezamenlijk de headset ontwikkeld voor de Xbox Communicator, een apparaat dat Plantronics produceert voor de Xbox, het videospelpakket van Microsoft. Microsoft voegt de LS1 computerheadset van Plantronics bij zijn SideWinder spraakgestuurd spelproduct.

Om de verkoop te stimuleren, heeft Plantronics ook een nieuwe verpakking ontwikkeld. Bij consumententests werd de verpakking van de .Audio producten in 68% van de gevallen geprefereerd boven verpakkingen van de concurrentie. Klanten ervaarden de nieuwe verpakking als beter van kwaliteit, makkelijk in gebruik en veelzijdig.

Plantronics´ Computer Audio Systems Division heeft zichzelf geprofileerd als een toonaangevende aanbieder van computer headsets voor stem- en audiotoepassingen. Alle bekroonde Plantronics computerheadsets combineren kwaliteit met comfort en hebben een microfoon met ruisonderdrukking. Ze zijn lichtgewicht en ergonomisch vormgegeven voor langdurig gebruik, met zachte beweegbare oorstukken die een perfecte pasvorm garanderen. Ze zijn beschikbaar in zowel analoge als digitale versies en zijn perfect voor spelletjes spelen via Internet, Internet telefonie en chat, beluisteren van MP3-bestanden en CD´s, stemnavigatie, spraakherkenning, -commando´s en
-besturing. De nieuwe .Audio productlijn is vanaf het eerste kwartaal van 2002 beschikbaar.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2500 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com

Xbox
Xbox (www.xbox.com) is Microsoft´s videogamepakket van de toekomst met een sterke spelbeleving. Xbox beantwoordt met haar technologie aan de creatieve eisen van spelers als nooit tevoren, door games te maken die de grens tussen fantasie en realiteit laten vervagen. Xbox is nu beschikbaar in Noord-Amerika voor de verkoopadviesprijs van
299,99 US dollar.

Voor publicatie op te nemen informatie:
Plantronics is bereikbaar vanuit Nederland op (0800) 752 68 76. Vanuit België en Luxemburg: (00800) 75 26 87 66. Internet: www.plantronics.com