Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Burgemeester en wethouders Postbus 90801 Directeuren Gemeentelijke Sociale Diensten 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Hoofden Afdelingen Sociale Zaken Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 45 13

Uw brief Ons kenmerk Doorkiesnummer B&GA/IW/02/28

Onderwerp Datum Contactpersoon Tweede bestandsuitwisseling met
Belastingdienst inzake Voorlopige teruggaven
2002

Bij circulaire van 14 november 2001, kenmerk BZ/IW/01/75815, bent u geïnformeerd over de mogelijkheid van een bestandsuitwisseling tussen gemeenten en Belastingdienst betreffende de aan bijstandsgerechtigden toegekende voorlopige teruggaven van heffingskortingen (VT). De gemeenten die van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt, hebben in de laatste week van december 2001 het bestand retour ontvangen met de gegevens per 1 december 2001 van de toegekende VT.

Om de gemeenten ook te informeren over de bijstandsgerechtigden aan wie na 1 december 2001 een VT is toegekend, is besloten tot een tweede bestandsuitwisseling. Het tweede bestand met VT-gegevens wordt vóór 11 februari 2002 aan de gemeenten toegezonden. Het bestand zal de gegevens bevatten van alle bijstandsgerechtigden aan wie tot medio januari 2002 een VT is toegekend. Net als bij de eerste bestandsuitwisseling zijn er aan de tweede bestandsuitwisseling geen kosten verbonden voor de gemeenten. In het vervolg van deze circulaire kunt u lezen hoe uw gemeente in het bezit kan komen van het tweede bestand.

Voor de goede orde wijs ik u er op dat deze tweede bestandsuitwisseling met de Belastingdienst niet van invloed is op de bestandsuitwisseling met het Ministerie van Justitie zoals die besproken is in de circulaire van 14 november 2001, kenmerk BZ/AB/01/75507.

Ik verzoek u deze brief op zo kort mogelijke termijn ter hand te stellen aan de betrokken medewerker(s) binnen uw organisatie, dit in verband met het hierna vermelde tijdpad.

Keuze uit drie opties

Bij deze tweede bestandsuitwisseling kunt u kiezen uit drie opties.




1. Uw gemeente heeft deelgenomen aan de eerste bestandsuitwisseling en u wilt dat voor de tweede bestandsuitwisseling gebruik wordt gemaakt van het bestand dat u eerder inzond voor de eerste bestandsuitwisseling.
Kiest u voor deze optie dan hoeft u geen actie te ondernemen. Het tweede bestand wordt u automatisch toegezonden.


2. Uw gemeente heeft deelgenomen aan de eerste bestandsuitwisseling en u wilt dat voor de tweede bestandsuitwisseling gebruik wordt gemaakt van een recenter bestand van bijstandsgerechtigden in uw gemeente.
Kiest u voor deze optie dan dient u:

* op diskette(s) een recent bestand aan te maken op dezelfde wijze als het eerste bestand dat u inzond. Dit bestand dient, net als het eerste bestand, alle bijstandsgerechtigden in uw gemeente te bevatten (geen deelbestand);

* het nieuwe bestand vóór 18 januari 2002 per aangetekende post of per koerier te zenden aan: PinkRoccade Megaplex, Afdeling Gegevensinvoer, Postbus 9108, 7300 HT Apeldoorn;

* bij het bestand bijgaand opdrachtformulier te voegen.

3. Uw gemeente heeft niet deelgenomen aan de eerste bestandsuitwisseling, maar wil wel deelnemen aan de tweede bestandsuitwisseling.
Kiest u voor deze optie dan dient u:

* de circulaire van 14 november 2001, kenmerk BZ/IW/01/75815, te raadplegen voor de voorwaarden van deelname aan en gebruik van de bestandsuitwisseling. Een electronische versie vindt u op
http://gemeenteloket.minszw.nl/docs/belasting_bijstand/belasting_bijstand.cfm;
* op diskette(s) een bestand aan te maken dat voldoet aan de specificaties die u aantreft in de bijlage en dat alle bijstandsgerechtigden in uw gemeente bevat (geen deelbestand);
* het bestand vóór 18 januari 2002 per aangetekende post of per koerier te zenden aan: PinkRoccade Megaplex, Afdeling Gegevensinvoer, Postbus 9108, 7300 HT Apeldoorn;
* bij het bestand bijgaand opdrachtformulier te voegen.
Nadere informatie

Voor informatie over het programma voor het aanleveren van de bestanden verwijs ik u naar uw softwareleverancier.
Voor technische informatie over de bestandsuitwisseling kunt u contact opnemen met de helpdesk van PinkRoccade, bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur onder telefoonnummer 055-5778888.

Voor overige informatie kunt u op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen met de servicelijn van het Rijksconsulentschap Sociale Zekerheid in uw regio.



De tekst van deze circulaire kunt u ook vinden op het Gemeenteloket, www.gemeenteloket.minszw.nl. Op deze site kunt u ook de meest actuele informatie vinden over bijstand en belastingen.

De directeur Bijstand en
Gemeentelijk Activeringsbeleid,

(drs. P.P.L. van Kalmthout)

Bijlagen:

* informatie recordindeling;

* opdrachtverstrekking.



Bijlage 1: Informatie recordindeling

De bestanden die door de GSD'en worden aangeleverd zijn in flat-format. Dit betekent dat de bestanden van sequentiële opzet zijn, ook wel bekend als TXT-formaat. Deze bestanden hebben de volgende recordindeling:

Rubriek Lng.1 Form.2 Omschrijving GEMKODE 4 Num. Gemeente kode3 SOFINUMMER 9 Num. Het sofinummer is een uniek nummer. Dit dient een geldig sofinummer te zijn. Hierop vindt geen controle door PinkRoccade plaats.

Door de belastingdienst wordt, na haar interne check, vervolgens een verrijkt bestand aangeleverd met de volgende bestandsindeling:

Rubriek Lng. Form. Omschrijving GEMKODE 4 Num. Gemeente kode SOFINUMMER 9 Num. Het sofinummer is een uniek nummer. Dit dient een geldig sofinummer te zijn. VELD INHOUD 2 Alfanum. Codering die aangeeft wat de volgende rubriek inhoudt. INFO 10 Alfanum. Afhankelijk van het inhoudveld wordt hier de betreffende informatie in vastgelegd.


1 Lengte

2 Formaat: num. = numeriek, Alfanum. = alfanumeriek
3 Gemeente kode; Zie Gemeentetabel (bron CBS)



Opdrachtverstrekking Voorlopige Teruggave Informatie Uitwisseling 2001 Tweede bestandsuitwisseling
---
____

Afzender (volledig invullen)

Gemeentecode __________

Naam __________________________________________

Contactpersoon __________________________________ Telefoon
---

Postadres __________________________________________

Postcode ______________ Woonplaats
---

---
____

Uitleveradres (naar welk adres dienen de verrijkte gegevens verzonden te worden)

Uitleveradres is gelijk aan afzender Ja/Nee* (Doorhalen wat niet van toepassing is)


* Ja, de verrijkte gegevens worden verzonden naar het adres afzender (is dit volledig ingevuld ?)
* Nee, vul hierna het gewenste uitleveradres volledig in Gemeentecode __________
Naam __________________________________________ Contactpersoon __________________________________ Telefoon
---
Postadres __________________________________________ Postcode ______________ Woonplaats
---

---
____
Aangeleverde diskettes

Aantal diskettes _______ (indien meerdere diskettes nodig zijn, deze tegelijkertijd, in 1 envelop, aanleveren) Totaal aantal records ______________

---
___
Plaats, datum _________________________ , _______________ Handtekening _________________________________ Aangetekend of per koerier verzenden naar: PinkRoccade Megaplex



Afdeling Gegevensinvoer Postbus 9108 7300 HT APELDOORN
---
____

Niet invullen Datum ontvangst _____________________

Aantal records __________ Signalen Ja / Nee