UMX Technologies brengt communicatieactiviteiten onder bij Whizpr

Amsterdam, 11 januari 2002 - UMX Technologies, ontwikkelaar en leverancier van de UMX Virtual Mainframe, gaat voor marketing en PR gebruik maken van de diensten van Whizpr uit Wageningen.

UMX Technologies, één van de Twinning-bedrijven, heeft een complete software oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om mainframe-applicaties beschikbaar te stellen op Intel servers met Windows NT. De UMX Virtual Mainframe is eigenlijk een soort 'software mainframe' met een IBM Operating System, die dan ook alle mainframe-applicaties, zonder enige veranderingen, kan draaien. Hierdoor is de UMX Virtual Mainframe uitermate geschikt als uitbreiding op het aanbod van de IBM Mainframes. De Virtual Mainframe vergroot de flexibiliteit van het mainframe en zorgt voor meer toegankelijkheid van de schaarse mainframe-bronnen. Dit alles voor een fractie van de kosten van een 'echte' mainframe. De UMX Virtual Mainframe is beschikbaar in drie versies: de UMX Entry Server, de UMX Power Server en de UMX Solo (High End Notebook versie). De UMX Virtual Mainframe productreeks ondersteunt zowel de operating systems OS/390 als VSE.

UMX maakt het mogelijk om mainframe-technologie op elke plaats in de organisatie (en daarbuiten) beschikbaar te stellen, onafhankelijk van de plaats en beschikbaarheid van het mainframe in het rekencentrum. Hierdoor kunnen ook grote organisaties, die nog sterk afhankelijk zijn van legacy systemen (vaak reeds lang in gebruik zijnde centrale systemen) op IBM-mainframes, de stap naar e-business sneller en beter maken.

Het Amsterdamse bedrijf is volop in ontwikkeling en zal naar verwachting nog deze maand een nieuwe financiering bekend maken. Daarnaast zal deze maand ook een geheel nieuwe versie van het UMX Virtual Mainframe worden gepresenteerd.

Voor meer informatie over UMX:
www.umxtech.com

Whizpr
Peter Sips
umx@whizpr.nl
0317-410483