Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 januari 2002


Kop-staart Oegstgeest (D1)
Een vrachtauto, een personenauto en een invalidebrommobiel zijn gisteren, 10 januari rond 10.30 uur, betrokken geraakt bij een kop-staart botsing op de Abtspoelweg in Oegstgeest. De vrachtauto, bestuurd door een 42-jarige man uit Katwijk, reed over de Abtspoelweg, uit de richting van het Warmonderhek. Voor hem, in dezelfde richting, reed een 47-jarige automobilist uit Almere en een 33-jarige bestuurster van een invalidebrommobiel uit Sassenheim. De bestuurster van de brommobiel moest door de noodzaak van het verkeer remmen en kwam tot stilstand. Ook de de automobilist kwam tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur was niet in staat om zijn voertuig tot stilstand te brengen en botste tegen zijn voorligger, die op zijn beurt weer tegen zijn voorligger botste. De bestuurster van de brommobiel is met nekklachten naar het LUMC gebracht voor verder onderzoek.

Inbraak postkantoor Oegstgeest (D1)
Bij het postkantoor aan de Lange Voort is vrijdagochtend 11 januari rond 05.25 uur ingebroken. Men is binnengekomen door verschillende (tussen)deuren te forceren. Men heeft een geldbedrag buitgemaakt. Een geldzak werd door leerlingen van een school tegenover het postkantoor gevonden. Deze is aan de politie overgedragen. De geldzak is mogelijk door de dader(s) in de struiken bij de school gegooid toen de politie snel ter plaatse kwam.

Controle parkeerverordening Noordwijkerhout (D1)
Gisterenochtend is in het centrum van Noordwijkerhout gecontroleerd op fout parkeren. Er zijn twee bonnen uitgeschreven voor het parkeren buiten de vakken.

Project winkeldiefstal
Leiden (D4)
De politie heeft in de maand december een project winkeldiefstallen/zakkenrollen in de binnenstad van Leiden gehouden. Politiemedewerkers hebben in burger gesurveilleerd in de binnenstad en bij het NS-station. De politie heeft in totaal acht personen aangehouden voor winkeldiefstal, dealen van drugs en het aanbieden van gestolen goederen. Naast het surveilleren heeft de politie de winkeliers preventievoorlichting gegeven over winkeldiefstallen en zakkenrollen. Stadsbussen en reklamezuilen werden voorzien van posters over zakkenrollen om met name het winkelend publiek te waarschuwen. Ook de winkeliers hebben een groot aantal preventieposters ontvangen. Naast de posters hebben op de Haarlemmerstraat en de Breestraat spandoeken gehangen met eveneens een waarschuwingstekst in vier talen. De projecten hebben de gehele maand december gedraaid.

Verdachte reeks diefstallen aangehouden Nieuwkoop, Ter Aar, Leiden
De politie heeft op woensdag 9 januari een 33-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het plegen van een reeks aan diefstallen c.q. inbraken in de maand juli 2001. In het AVRO-programma Opsporing Verzocht van maandag 7 januari vroeg Politie Hollands Midden aandacht voor de diefstallen/inbraken. Er werden onder andere videobeelden getoond van de diefstal van een kassa uit een sporthal in Ter Aar. Na de uitzending kreeg de politie 26 tips binnen die hebben geleid tot de aanhouding.
De Leidenaar zou gereden hebben in een in juli 2001 in Den Haag gestolen auto. Met dit voertuig is in Leiden een keer getankt zonder te betalen. In de gestolen auto werden goederen aangetroffen van auto-inbraken in Nieuwkoop. De verdachte is inmiddels in verzekeringgesteld en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De personenauto die op 12 juli 2001 in Den Haag werd gestolen, is 22 juli terugvonden in Zoetermeer en kort daarna teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Aan de opnamen van het televisie-item heeft de eigenaar medewerking verleend door de auto ter beschikking te stellen.

Inbraken Alphen aan den Rijn (D3)
Twee woningen aan de Paulus Potterstraat zijn donderdag 10 januari het doelwit geweest van inbrekers. In beide gevallen werd een raam geforceerd om binnen te komen. Er werden onder meer een video en CD's meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Kettingbotsing Leiden (D4)
Tijdens een file rond 17.15 uur zijn donderdag 10 januari op de oostbaan van de rijksweg A4 vijf auto's op elkaar gebotst. Daarbij raakten twee mensen gewond, het gaat om een 36-jarige bestuurder uit Den Haag en zijn passagiere die in de achterste auto zaten. De man is naar het Rijnlandziekenhuis gebracht, de vrouw naar het LUMC. Drie auto's zijn afgesleept.

Ongeval Leiden (D4)
Op de Rijksweg N11 heeft donderdag 10 januari rond 09.45 uur een ongeval plaatsgevonden. Een 28-jarige Kudelstaartse chauffeur van een bestelbus reed in de richting van Leiden en moest remmen omdat een lesauto voor hem remde. Deze lesauto werd bijna afgesneden door een vrachtwagen, waardoor de leerling een ingreep kreeg. De vrachtwagenchauffeur achter de bestelbus, een 37-jarige Koudekerker, kon net op tijd stoppen. De 30-jarige Leidse vrachtwagenchauffeur achter de Koudekerker, kon dit echter niet en reed tegen hem aan. Hierbij liep de Leidenaar letsel aan zijn benen op. Een ziekenhuisopname was echter niet nodig.

Ongeval Leiden (D4)
Een 37-jarige Leidse heeft donderdag 10 januari rond 13.20 haar arm gebroken bij een aanrijding met een 38-jarige Leidse automobilist. De Leidse fietste over het fietspad langs de Hoge Rijndijk. De auto kwam vanaf het Utrechts Jaagpad over de Catharinastraat en wilde de kruising met de Hoge Rijndijk oprijden. Beide personen verklaarden door het groene licht te zijn gereden. De Leidse is naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp overgebracht voor behandeling.

Inbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Van der Waalstraat is donderdag 10 januari in de middaguren ingebroken. Een videorecorder is onder andere meegenomen. Men was binnengekomen door een deur open te breken. Terwijl de bewoonster zich op de bovenverdieping bevond, sloeg het dievengilde zijn slag op de benedenverdieping Toen zij na enige tijd weer benden kwam bemerkte zij dat er was ingebroken.

Poging inbraak Leiden (D4)
In de Tomatenstraat heeft men donderdag 10 januari gedurende de dag bij een woning geprobeerd in te breken. Men heeft eerst een ruit ingegooid, maar stuitte hierna op een goed afgesloten tussendeur. Uit de woning is niets meegenomen De bewoonster bemerkte de inbraak bij thuiskomst.

OPSPORING VERZOCHT NIEUWERBRUG (D2)
De Politie Hollands Midden is nog steeds op zoek naar de identiteit van de man die op maandag 10 december omstreeks 10.45 uur levenloos werd aangetroffen in de Weijpoortse Polder nabij de Spoorweg. Eerder werd in het AVRO programma Opsporing Verzocht al aandacht gevraagd voor deze zaak. Binnengekomen tips hebben echter niet geleid tot het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer. Op maandag 14 januari vraagt de politie opnieuw aandacht voor deze zaak in het programma Opsporing Verzocht. Zij zal in de uitzending met nieuwe informatie komen. Getuigen kunnen contact opnemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Diefstal uit bedrijf
Nieuwerbrug (D2)
In een bedrijf aan de Graaf Adolfstraat werd op donderdag 10 januari tussen 00.10 en 07.55 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door de achterdeur te forceren. Weggenomen werd een videorecorder.

Rijden onder invloed
Nieuwerbrug (D2)
De politie heeft op vrijdag 11 januari omstreeks 02.00 uur een 21-jarige automobilist uit Nieuwerbrug aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Op de Gravin Margarethastraat werd hij staande gehouden en een blaastest afgenomen. Op het bureau was de uitslag 450 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Woninginbraak
Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
In een woning aan de Kroonkruid werd tussen woensdag 9 januari 22.00 uur en donderdag 10 januari 09.00 uur ingebroken. Men kwam binnen door gaatjes te boren bij het klapraam in de keuken waarna het raam werd opengewrikt. Weggenomen werden autosleutels en de auto van de bewoners, een portemonnee, reispapieren en een attachékoffer. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Woninginbraak
Waddinxveen (D2)
In een woning aan de Justus van Effenlaan werd op donderdag 10 juni tussen 07.15 en 16.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door de voordeur te forceren. Weggenomen werd een geldbedrag en een bankpas.
In een woning aan de Jan Willem Frisoweg werd op donderdag 10 januari tussen 11.15 en 16.45 uur gepooogd in te breken. Vermoedelijk werden de verdachten gestoord tijdens de inbraak. Er wordt niets uit de woning vermist.
In een woning in dezelfde straat kwamen inbrekers op donderdag tussen 11.15 en 16.30 uur de woning binnen door de sluitnaad van de voordeur open te wrikken. Weggenomen werd een geldbedrag, een videocamera en CD's.
In een woning aan de Meidoornstraat werd eveneens op donderdag 10 januari tussen 13.15 en 20.00 uur ingebroken. Bij deze woning werd de sluitnaad van een raam aan de achterzijde van de woning opengewrikt. Weggenomen werd een geldbedrag.

Verkeersongeval
Stolwijk (D2)
Een 33-jarige bromfietser uit Ammerstol is op donderdag 10 januari omstreeks 17.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De bromfietser reed over de Goudseweg in de richting van Stolwijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een 62-jarige bestelbusbestuurder uit Gouda. Ter hoogte van de kruising Goudseweg/Beijerscheweg ontstond tussen hen een aanrijding. De bromfietser reed rechtdoor en de bestelbusbestuurder wilde linksaf de Schoonhovenseweg in. Bij het afslaan raakte hij de bromfietser welke ten val kwam. De bromfietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groenhart Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval.

Verlichtingscontrole
Zevenhuizen/Moerkapelle (D2)
De politie van Zevenhuizen/Moerkapelle heeft op donderdag 10 januari van 07.30 tot en met 08.15 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Rottedijk in Moerkapelle, de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen en de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk a/d Ijssel. Er werden in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven.

Verlichtingscontrole
Schoonhoven (D2)
De politie van Schoonhoven heeft op donderdag 10 januari van 07.45 tot en met 08.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden waarbij ook gelet werd op de technische staat van de fietsen. Er werd gecontroleerd op de Lopikerweg in Schoonhoven en de Slangeweg in Vlist. In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven en twee toonregelingen voor defecte fietsbellen. Deze twee moeten binnen een afgesproken tijd hun gerepareerde bel komen tonen.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326