FNV

Belastingservice voldoet aan hoge ISO-norm
Voor het eerst in Nederland is aan een vrijwilligersactiviteit een ISO-certificaat toegekend: de FNV Belastingservice. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal nam het kwaliteitsdiploma met zichtbare trots in ontvangst op de nieuwjaarsbijeenkomst van het personeel van Nederlands grootste vakcentrale.

De Belastingservice van de FNV heeft het ISO-certificaat ontvangen na het stroomlijnen van de organisatie volgens gestandaardiseerde normen. Een zeer intensieve klus: ruim 5000 goed geschoolde vrijwilligers helpen elk jaar mee om de belastingbiljetten van ruim 140.000 FNV-leden in te vullen.

Het ISO-certificaat garandeert dat de werkprocessen tussen de FNV-organisatie en deze groep kaderleden staan beschreven, betrouwbaar zijn en optimaal georganiseerd.

De zeven FNV-regiokantoren die een spilfunctie hebben - werken nu allemaal op dezelfde wijze. En van elk kantoor is de beste werkwijze op onderdelen weer overgezet naar de andere kantoren. Het volledige proces is vastgelegd in een handboek.

De voorbereidingen voor de nieuwe invulronde over het belastingjaar 2001 zijn inmiddels in volle gang. Deze maand krijgen de leden van de FNV weer de Belastingbijlage meegezonden met hun bondsblad. Daarin staat wanneer en op welk adres van het wijdvertakte bestand zij terecht kunnen.

De FNV Belastingservice heeft ook zijn eigen pagina`s op fnv.nl.

11 januari 2002