Ingezonden persbericht


Persbericht

11 januari 2002

TDK Systems en Nokia lanceren Bluetooth communicatiekits ~ alles-in-één kit levert draadloze gegevens aan Europa's meest verkochte zakelijke telefoon ~

TDK Systems en Nokia hebben hun krachten gebundeld om alles-in-één Bluetooth communicatiekits te leveren waarmee ze gebruikers mobiele toegang tot e-mail en internet geven.

Er zijn drie verschillende draadloze pakketten beschikbaar die gebruikers Bluetooth bieden als een gebruiksvriendelijke en 'out-of-the-box' technologie. Elke kit bevat een Nokia 6210 Bluetooth batterij, een interactieve handleiding, installatie CD en naar keuze één van de drie Bluetooth communicatie-apparaten uit de TDK Systems 'Go Blue' productlijn. Gebruikers kunnen kiezen voor een blue5, een 'clip-on' apparaatje voor de PalmV serie handhelds, voor een blueM voor de Palm 'm' serie handhelds of voor een USB Adapter die in PC 's of laptops kan worden geplugd.

De Go Blue kits voorzien gebruikers van alles wat zij nodig hebben om Bluetooth op hun bestaande Nokia 6210 te kunnen gebruiken. De bijbehorende installatie CD begeleidt gebruikers door de Bluetooth installatie waardoor ze meteen draadloos contact kunnen maken met hun e-mail inbox en het internet. Het pakket zorgt zowel voor 'dial-up' netwerken, elektronische faxtransmissie en voor de mogelijkheid om draadloos verbinding te leggen met andere PC's en handheld toestellen. "We geven PDA -en laptopgebruikers alles wat zij nodig hebben om te beginnen met draadloze communicatie," zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. "Met de Go Blue kit kunnen ze hun kabels voorgoed opbergen."

"We hebben deze pakketten gebaseerd op wat het GSM model zo succesvol heeft gemaakt: eenvoud. De installatie vindt bijna automatisch plaats waardoor Palm -en laptopgebruikers direct van de draadloze voordelen kunnen profiteren," concludeerde Hunn.

De Bluetooth alles-in-één communicatiekits zijn in Europa per direct beschikbaar. De Go Blue kit met de Nokia 6210 batterij, installatie CD en de USB Adapter heeft een adviesverkoopprijs van 299 euro. De kits die een Nokia 6210 batterij, installatie CD en een blue5 of blueM bevatten, zijn verkrijgbaar voor 372 euro.

(318 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com