CTG

ministerie van Landbouw,
Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

Budget voor 2002 Regeling effectgerichte maatregelen in bossen en natuurterreinen

11 januari 2002 - Vanaf 1 januari 2002 tot 1 maart 2002 kunnen subsidieaanvragen in het kader van de Regeling effectgerichte maatregelen in bossen en natuurterreinen (EGM) weer worden ingediend.

Door middel van de Regeling EGM wordt het Overlevingsplan Bos en Natuur uitgevoerd, gericht op het uitvoeren van effectgerichte maatregelen in bossen en natuurterreinen waar problemen zijn met verzuring, verdroging en vermesting. Het doel van de Regeling EGM is het bevorderen van tijdelijke, aanvullende maatregelen die er op zijn gericht de effecten van de verzuring, vermesting of verdroging in bossen en natuurterreinen te verminderen of ongedaan te maken.

Voor het jaar 2002 is een budget beschikbaar gesteld van EUR 6.217.000,--. Dit budget is als volgt verdeeld over de verschillende categorieën aanvragers:

euro
aanvragen ingediend door de Unie van Bosgroepen 2.224.000,-- aanvragen ingediend door DE LANDSCHAPPEN 1.951.000,-- aanvragen ingediend door de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland 1.588.000,-- overige aanvragen 454.000,--

De subsidie bedraagt 95% van de werkelijk door de Minister goedgekeurde kosten.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie in de kosten van het uitvoeren van de effectgerichte maatregelen kent de regeling een aantal voorwaarden, waaronder de volgende:
* u dient als eigenaar, pachter of op een andere manier gerechtigde te zijn van de bossen en natuurterreinen;
* u dient pas nadat de ontvangst van uw aanvraag schriftelijk is bevestigd, te beginnen met de werkzaamheden;
* u dient er voor te zorgen dat het doel van de voorgenomen werkzaamheden voldoende wordt gerealiseerd en er geen onevenredige schade aan de natuur wordt toegebracht;
* de subsidieverlening dient minimaal EUR 4.537,80 te zijn! De Regeling EGM wordt uitgevoerd door LASER Roermond. Het aanvraagformulier EGM 2002 is te bestellen via LASER Klantenservice, telefoonnummer 0475-355 555. LASER Klantenservice is geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden / afmelden mededelingen LASER via e-mail reageren homepage