Politie Drenthe

Persberichten

Onderzoek overvallen Meppel
11:24 vrijdag 11 januari 2002

Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Grote vooruitgang in onderzoek naar overvallen
Politie Meppel houdt meerdere verdachten aan

MEPPEL. In het onderzoek naar de gewapende overvallen in Meppel boekte de politie de afgelopen week grote vooruitgang. Meerdere verdachten werden aangehouden, Op diverse plaatsen werd huiszoeking gedaan waarbij wapens en munitie in beslag werden genomen. Een overval is opgelost. Omdat de politie rekening houdt met meerdere daders gaat het onderzoek naar de overige overvallen onverminderd verder.

De politie in Meppel werkt met man en macht aan de oplossing van deze overvallen. Naast het vele preventieve toezicht in winkelcentra werd - en wordt er nog steeds - volop gerechercheerd. Veel burgers gaven soms heel waardevolle informatie door.

Begin deze week werd de eerste aanhouding verricht. In de loop van de week zijn in totaal vijf verdachten uit Meppel en omgeving aangehouden. Vier daarvan zitten nog vast. Bij drie van deze verdachten is de politie inmiddels zeker van betrokkenheid bij een overval. De overval op 29 december op de Aldi supermarkt, waarbij werd geschoten, is inmiddels opgelost. De verdachten die nog vast zitten zijn drugsgebruikers. Meerdere aanhoudingen worden verwacht.

Binnen het onderzoek naar de overvallen wordt de overval van 14 december op de Rabobank aan de Brouwersstraat, a.s. maandag getoond in het programma Opsporing Verzocht.
Ook het extra toezicht in de winkelcentra blijft gehandhaafd totdat alle overvallen zijn opgelost.

De politie verwacht binnenkort meer mededelingen te kunnen doen.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe