Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-01-2002
Politiebericht Groningen
Vrijdag 11 januari 2002

Dagelijkse berichten

Winschoten: mannen aangehouden
Bij een supermarkt aan de Vissersdijk in Winschoten heeft de politie donderdagnacht twee mannen uit Winschoten en Stadskanaal in de leeftijd van 36 en 29 jaar aangehouden. Beiden hielden zich verdacht op bij een iets eerder in de nacht ingegooide ruit van de supermarkt. De mannen, die beiden een grote boodschappentas bij zich hadden, verklaarden tegenover surveillerende politiemensen dat zij op zoek waren naar legen bierflessen. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor. Onderzocht wordt of zij zelf de ruit hebben ingegooid met als doel een inbraak of dat zij slechts probeerden gebruik te maken van de reeds vernielde ruit.

Winschoten: mannen met amfetamine
Drie mannen in de leeftijd van 20 en 18 jaar uit Utrecht en Overvecht zijn donderdagavond door de politie aangehouden in de Stationsstraat in Winschoten. Surveillerende politiemensen zagen dat de mannen zich ophielden in de omgeving van een bij de agenten bekend drugspand. Kort daarop stapten de drie in een auto. Bij controle van die wagen werd op de zitplaats van één van de 20-jarige Utrechtenaren een zakje met 275 amfetaminepillen aangetroffen. De man uit Overvecht bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid softdrugs. De mannen zijn naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Oude Pekela: snelheidscontrole
Op de Provinciale weg N367 bij Oude Pekela heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij kregen acht bestuurders een bekeuring omdat ze harder reden dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. Er werden 121 voertuigen gecontroleerd.

Ten Boer: auto te water
Een 45-jarige automobilist uit Thesinge belandde donderdagavond met zijn auto in het water van het Damsterdiep in Ten Boer. De man reed vanaf de Groene Zoom in Ten Boer de Provinciale weg N360 op in de richting van Garmerwolde. Vermoedelijk door een combinatie van te hoge snelheid en een glad wegdek verloor hij de controle over de auto. Daardoor botste hij tegen een op de N360 voorgesorteerd staande auto aan waarna zijn auto onbestuurbaar werd en in het Damsterdiep belandde. Door kordaat optreden van een drietal getuigen van het ongeluk konden de bestuurder en zijn 79-jarige moeder tijdig uit de auto worden gehaald. Ze liepen beiden slechts een nat pak op en zijn door ambulancepersoneel onderzocht. De auto is door een bergingsbedrijf uit het Damsterdiep getakeld. De N360 is geruime tijd voor het verkeer afgesloten geweest. Het verkeer werd via de Groene Zoom en de Bovenrijgerweg omgeleid.

Hoogezand: hennepkwekerij
Min of meer bij toeval troffen politiemensen donderdagmiddag in een woning aan de Van Ruusbroecklaan in Hoogezand een hennepplantage aan. Politiemensen waren naar de Van Ruusbroecklaan gestuurd in verband met een ruzie. Eén van de betrokkenen van de ruzie was een woning binnen gegaan. In een poging in de ruzie te bemiddelen gingen de agenten een gesprek aan met deze betrokkene. In de woning werd een sterke hennepgeur waargenomen. Naar aanleiding daarvan werd een onderzoek ingesteld waarbij in een slaapkamer een kleine hennepplantage werd aangetroffen. Die werd direct ontmanteld. De filters, de belichtings- en de bevloeiingsapparatuur alsmede 55 henneplanten zijn in beslag genomen. Tegen de bewoners van het pand, twee mannen in de leeftijd van 25 en 31 jaar is proces-verbaal opgemaakt. De tweede betrokkene bij de aanvankelijke ruzie werd niet aangetroffen. De toedracht van de ruzie is derhalve onbekend gebleven.

Kolham: jongen schiet met luchtbuks
Aan de Knijpslaan in Kolham heeft de politie donderdagmiddag een luchtbuks van een 13-jarige jongen Kolham in beslag genomen. Samen met een vriendje schoot de jongen met het wapen, onder andere in de richting van een man die langs de weg aan het werk was. In overleg met de moeder van de jongen nam de politie het wapen in. De jongen kwam er met een waarschuwing vanaf.

Westerbroek: bromfietser gewond
Tengevolge van een door ijzel glad geworden wegdek kwam een 29-jarige man uit Hoogezand donderdagmorgen met zijn bromfiets ten val op de Rijksweg West in Westerbroek. Hij kreeg bij de val het stuur van de brommer in zijn buik en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Zuidwolde/Bedum: snelheidscontroles
De politie heeft donderdagmorgen snelheidscontroles gehouden op de Eemshavenweg bij Zuidwolde en op de Sint Annerweg in Bedum. Negen van de 260 gecontroleerde bestuurder kregen bij Zuidwolde een bekeuring omdat ze harder reden dan de 100 km per uur die daar is toegestaan. De snelste reed 116. In Bedum kregen 13 automobilisten een bekeuring. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 109 km per uur. Op de Sint Annerweg mag 80 worden gereden.

Delfzijl: man moet nog zitten
Op de Provinciale weg N360 in Delfzijl heeft de politie donderdagmiddag een 39-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man zat in de auto bij een 30-jarige plaatsgenoot. Bij een controle herkenden surveillerende agenten de man waarvan zij wisten dat hij nog 74 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De man is overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten.

Zuidhorn: man met gestolen auto
De politie heeft donderdagmorgen op de Hooiweg in Zuidhorn een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd door politiemensen slapend aangetroffen in een auto. Bij onderzoek bleek dat de wagen woensdagavond was gestolen aan de Noorderspoorsingel in Groningen. De contactbedrading van de auto was doorverbonden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: verdachte aangehouden na steekincident De politie trof donderdagavond op de Padangstraat een 21-jarige man aan die diverse steekwonden had opgelopen. De man moest voor onderzoek naar een ziekenhuis worden gebracht, waar zijn verwondingen uiteindelijk mee bleken te vallen. Na het instellen van een onderzoek bleek dat het slachtoffer in een woning aan de Padangstraat vermoedelijk onenigheid heeft gekregen over drugs. Hierbij was een 40-jarige Groninger betrokken die door de politie in de omgeving van de woning werd aangehouden. De man bleek behoorlijk onder invloed en is na een eerste verhoor ingesloten. Het slachtoffer deed na behandeling in het ziekenhuis aangifte. De politie is op zoek naar vermoedelijk nog drie mannen die betrokken waren bij de ruzie.

Groningen: inbreker overlopen
De bewoners van een studentenhuis aan de Oppenheimstraat schrokken afgelopen nacht wakker toen zij bemerkten dat een onbekende man van ongeveer 25 jaar de woning was binnengedrongen. Toen een 21-jarige bewoonster wakker werd zag zij dat de man in haar kamer stond. Bij ontdekking verliet de verdachte direct de woning met medeneming van een televisietoestel. De verdachte was de woning binnen gekomen door een ruitje van de voordeur open te breken. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte meer op.

Groningen: ongeval met letsel
Een 12-jarige jongetje raakte donderdagochtend op de Paterswoldseweg gewond bij een botsing met een vrachtauto. De jongen kwam vanaf het trottoir de oversteekplaats oprijden op het moment dat een vrachtauto bestuurd door een 46-jarige man uit IJsselmuiden rechtsaf wilde slaan. Het jongetje botste tegen de zijkant van de vrachtauto waarna zijn fiets werd overreden. De jongen moest met diverse kneuzingen naar een ziekenhuis. De fiets was totaal kapot.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 euro p/m ).