Politiebericht Flevoland: gehele regio 11-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhoudingen
LELYSTAD Donderdagnacht hield de politie een 22-jarige man uit Zwolle aan op verdenking van diefstal van een auto. Toen de agenten de automobilist op de Zuiveringweg staande hielden, verklaarde hij tegenover de politie geen rijbewijs te hebben en dat de auto gestolen was. De verdachte die meerdere diefstallen op zijn naam heeft staan, is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De auto is in beslag genomen en ook overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Donderdagavond kreeg de politie een melding van overlast door een groep in de Waagpassage. De groep is schreeuwend op de Neringpassage aangetroffen. Een van hen bleef zich baldadig gedragen. Hij is staande gehouden maar beledigde de politie en weigerde zijn naam op te geven. De verdachte is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het weed dat hij ( 18-jarige Lelystedeling) bij zich had, is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding
ALMERE Donderdagochtend gleed een 20-jarige inwoonster uit Almere op de Kraanvogelweg met haar auto (ze reed richting Parkweg) tegen de geparkeerde auto van een 59-jarige bestuurder uit Almere. De vrouw die vermoedelijk geen gordel droeg, is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

Te hard gereden
ENS Surveillerende agenten die op de A6 richting Emmeloord reden, zagen een bestuurder met zeer hoge snelheid voorbij rijden. Na meetcorrectie reed de verdachte 161 km/u. De bestuurder werd weer gesignaleerd op de Kamperweg waar na meetcorrectie snelheden van 132 km/u gemeten werden (maximaal toegestane snelheid is 80 km/u). De agenten zagen dat de verdachte ook nog een doorgetrokken streep overschreed. De overtreder kon met behulp van de politie Kampen op de Friesweg aangehouden worden. De 27-jarige verdachte uit Losser krijgt proces-verbaal voor de overtredingen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden.

Inbraak in autos
SWIFTERBANT Bij de politie zijn gisteren verschillende aangiftes gedaan van diefstal uit autos. Daarbij werd geluidsapparatuur ontvreemd. Het gaat om het Dolomiet, het Zichtbord, de Noordsingel en het Blazoen.

Verkeerscontrole
LELYSTAD De politie hield donderdag een algemene verkeerscontrole op de Houtribweg. In totaal controleerden de agenten 117 voertuigen en deelden zij 26 bekeuringen voor onder andere het niet dragen van gordels uit.

Branden
DRONTEN De politie hield donderdagmiddag een 45-jarige verwarde vrouw aan voor brandstichting in een woning op de Dagmaat. De inwoonster van Dronten is voor nader verhoor in verzekering gesteld. De reden van de brandstichting is nog onduidelijk. De brand die beneden ontstond, is snel door de brandweer geblust. De woning liep veel rook- en roetschade op. Er vielen geen gewonden.

LELYSTAD Donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een brand in een tuinhuisje bij de Bosweg. Het tuinhuisje in helemaal uitgebrand. Ter plaatse bluste de brandweer de brand na. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

ALMERE Donderdagmiddag was er op de Scharlakenstraat een woningbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Er waren geen mensen in de woning aanwezig. Een huisdier is ten gevolge van de brand overleden. Twee andere zijn met de dierenambulance meegegaan. De precieze schade van de brand is niet bekend. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een huishoudelijk apparaat.