Ingezonden persbericht


Persbericht

11 januari 2002

Software AG wordt BEA Portal Star Solution Partner met Tamino XML Server ~ Tamino® XML Server van Software AG wordt de datastore voor BEA WebLogic Portal klanten ~

Software AG kondigde vandaag aan dat het zich met haar Tamino XML Server heeft gekwalificeerd tot BEA Portal Star Solution partner van BEA Systems. De integratie met Software AG's Tamino XML Server zal BEA WebLogic Portal klanten in staat stellen de opslag en manipulatie van XML documenten, de backbone van e-commerce, te vereenvoudigen. Met Tamino worden documenten in hun 'native' formaat opgeslagen in plaats van in traditionele repositories. Door het combineren van beide producten kunnen hoogwaardige e-business oplossingen worden aangeboden voor wederzijdse klanttevredenheid. De BEA Portal Star Solution wordt uitgereikt aan BEA partners die complementaire producten en diensten leveren die geïntegreerd zijn in de BEA WebLogic Portal®.

Het nieuwe contract breidt de bestaande samenwerking tussen Software AG en BEA Systems uit aangezien beide bedrijven blijven samenwerken in projecten op het gebied van applicatieservers. De combinatie van Tamino XML Server en WebLogic is al geïmplementeerd bij klanten. "Gezamenlijk hebben Software AG en BEA Systems een webservicesproject voor Apollo 2000 Ltd succesvol geïmplementeerd," zei Paul Kearsley, Marketing en IT Director bij Apollo 2000, een retailketen voor gas en electriciteit. "De samenwerking tussen Software AG en BEA is de perfecte combinatie van producten en diensten om zeer succesvolle e-business oplossingen te realiseren die XML ondersteunen en die aangepast kunnen worden om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten wereldwijd," vervolgde hij.

"Tamino XML Server breidt de data handling en opslagcapaciteiten van WebLogic Portal 4.0 uit door de toevoeging van krachtige XML capaciteit," zei Schalk Viljoen, Vice President Product Marketing bij Software AG.

Met haar Tamino XML Server biedt Software AG een complete productlijn van op XML gebaseerde producten voor de ontwikkeling en integratie van applicaties en voor het verwerken en opslaan van XML gegevens zonder conversie.

De BEA Portal Star Solution wordt uitgereikt aan partners die voldoen aan één van de volgende criteria: het bouwen van applicatieportlets voor BEA WebLogic Portal 4.0, de integratie van hun applicaties met BEA WebLogic Portal 4.0 of de ontwikkeling van consultingdiensten rond het portaalproduct. Portal Star Solution partners en klanten zullen profiteren van de consequente ondersteuning van Java standaarden, het open portaalraamwerk en de integratiediensten van de BEA WebLogic Portal.

"Onze samenwerking met Software AG zal klanten een winnende oplossing bieden," zei Ken Goldberg, senior director business development bij BEA Systems. "Gezamenlijke klanten zullen de vruchten plukken van het ontwikkelen van enterpriseportals bovenop Tamino's efficiënte XML datastore. Gecombineerd bieden WebLogic Portal en Tamino een krachtige onderliggende infrastructuur voor het ontwikkelen en toepassen van applicaties met behulp van J2EE, XML en webservices."

Software AG is een Three Star Partner in het BEA Star Solution Program. Als partners zullen de twee bedrijven samenwerken op het gebied van marketing en sales.

Tamino XML Server is per direct beschikbaar en kan worden verkregen via Software AG's wereldwijde netwerk van verkoopkantoren en distributeurs.

(491 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, verwacht het concern in 2001 een omzet van 600 miljoen euro te behalen. De organisatie heeft partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Citrix. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, ZDF, Dresdner Bank AG, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com