Gemeente Leiden

Voedzame grond voor lindebomen Herengracht

Aanstaande maandag begint de gemeente met onderhoudswerkzaamheden aan de bomen, de rijbaan, het trottoir en de parkeervakken op de Herengracht. Het gaat om de westzijde (de even huisnummers) van de Herengracht. Het werk zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer twaalf weken duren.

MILIEU EN BEHEER - Aan de westzijde van de Herengracht staan vijfendertig lindebomen die onlangs zijn onderzocht op hun gezondheid. Geconstateerd is dat de bomen steeds minder voedingsstoffen ter beschikking krijgen, waardoor de gezondheid van de bomen dreigt te verminderen. Om dit te voorkomen is besloten rondom de wortels van de bomen voedselarm zand te verwijderen en te vervangen door voedzame grond (bomenzand). Door deze maatregel kunnen de bomen naar verwachting weer vijftien jaar 'vooruit'.
Behalve de bomen aan de Herengracht wordt ook de bestrating aangepakt. De even zijde van de straat zal in zijn geheel worden herbestraat. Heeft u vragen over de werkzaamheden aan de Herengracht? Neem dan contact op met het Servicepunt Woonomgeving (071-5165501).